Denuncien una agressió homòfoba en una discoteca del Port Olímpic de Barcelona

Els vigilants del local van rebentar la porta del lavabo i van expulsar de forma violenta a una parella

Segons ha explicat una de les víctimes, els vigilants els van expulsar del local de forma violenta
Segons ha explicat una de les víctimes, els vigilants els van expulsar del local de forma violenta | Instagram (@clubcatwalkbcn)

Una parella ha denunciat una agressió homòfoba en una discoteca del Port Olímpic de Barcelona, el Catwalk. El Frederic ha explicat a TV3 que ell i el seu company estaven al lavabo quan els vigilants van rebentar la porta, que els va caure a sobre. Va ferir un d'ells al nas i als llavis. «Llavors ens van agafar per la cintura i ens van tirar com un sac de patates», ha afegit.

En Frederic ha compartit la seva experiència, que ha qualificat de «la pitjor de la meva vida», a través de les xarxes socials i ha assegurat que els van fer fora de la discoteca com «si fóssim criminals». Quan ja eren al carrer es van burlar d'ells i no els van donar cap explicació en cap moment.

Una de les víctimes té ferides al nasi als llavis
Una de les víctimes té ferides al nasi als llavis | Twitter (@frederiich92)

 

Han presentat una denúncia als Mossos d'Esquadra, a l'Observatori contra l'Homofòbia i a l'Oficina per a la No Discriminació. Des de l'Observatori han registrat 40 incidències contra el col·lectiu LGTBI durant el 2019 i apunten que ja tenen un històric de casos relacionats amb les discoteques d'aquesta zona de Barcelona.

El primer trimestre del 2019 acumula 35 incidències

Segons indica l'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH) les incidències registrades, a Catalunya, durant el primer trimestre del 2019 s'han doblat respecte al 2018 i ja n'acumula un total de 35. És per això, que des de l'OCH es presentarà una radiografia mensual sobre l'estat de l'LGTBI-fòbia. Des de l'OCH mostren la seva preocupació davant la situació de vulnerabilitat del col·lectiu i indica que durant el mes de març «l'Observatori registra una incidència al dia, pràcticament».

D'altra banda, han anunciat que la campanya 'festes amables' s'ha consolidat i ampliarà la seva cobertura aquest 2019 per poder estar present en més sales i festivals. Aquestes 'festes amables' consisteixen en «estands de sensibilització per a erradicar la violència masclista i l'LGTBI-fòbia' en espais d'oci nocturns o diürns» expliquen des de l'Observatori que afegeix que també ofereixen atenció a les persones que «volen denunciar situacions d'assetjament, discriminació o abús dins de les festes».


Comentaris

envia el comentari