IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya estrena el confinament per municipis amb 5.413 nous casos de coronavirus en un dia

Denuncien càrregues «desproporcionades» dels Mossos durant la vaga feminista

El comitè 8M Manresa parla de «càrregues i agressivitat policial extremadament masclista» contra les manifestants

Manifestació 8-MSegueixla manifestació del 8-M a Manresa   | Twitter | @8mComite

Segueixen les manifestacions feministes arreu de Catalunya amb motiu del Dia de la Dona, amb aldarulls a la ciutat de Manresa. Els Mossos ha carregat contra les manifestants i el comitè 8M denuncia la resposta dels policies, «contra el bloc no mixt», format per més de 500 dones lesbianes i transsexuals que recorren els carrers al crit d'«Així ni un pas enrere contra el patriarcat!».

Natalia Sànchez de la CUP
Natalià Sànchez s'ha revindicat en contra de les càrregues policials | Cedida

 

La CUP denuncia els fets

La diputada de la CUP, Natàlia Sànchez, ha denunciat aquest divendres les actuacions «desproporcionades i repressives» dels Mossos d'Esquadra contra els comitès de vaga a primera hora del matí a Barcelona, Lleida, Manresa i Terrassa i s'ha preguntat quin «model de seguretat fomenta el Govern, si protegir els drets fonamentals o el que està fent: reprimir-los i coartar-los en un moment en què el país està en mobilitzacions constant». 

Sánchez ha criticat que es vulgui «normalitzar les identificacions i encapsulacions» en els actes de protesta i ha instat el conseller d'Interior a «plegar o donar explicacions d'una vegada per totes». «O és incompetència seva com a màxim responsable polític o mala fe deliberada», ha afegit. D'altra banda, Sànchez ha carregat conta el 'feminisme liberal' impulsat per C's i l'ha definit com el feminisme de les poderoses perquè puguin trepitjar les migrades, pobres i treballadores».

Natàlia Sànchez ha recordat que Catalunya es troba en un moment de «mobilitzacions constants» i ha posat, com a exemple, les manifestacions de metges, bombers i contra l'«abús de poder de l'Estat espanyol», en relació al judici contra els líders independentistes a Madrid.

Vaga feminista del 8 de març de 2018
Sànchez assegura que Catalunya es troba en una mobilització constant | Cedida

 

Catalunya es troba en un moment de mobilització constant

Per últim, Sànchez ha volgut fer una crítica «contundent" al concepte de 'feminisme liberal' impulsat per Ciutadans i ha afirmat que és quasi bé ridícul». «És el major aliat de les polítiques neoliberals, el que vol és blanquejar les conseqüències de les polítiques públiques d'austeritat i tancar drets i fer avançar passos a algunes dones, a les poderoses, perquè puguin trepitjar a les migrades pobres i treballadores», ha sentenciat la diputada de la CUP, que també ha comentat que el combatran «amb tota la força i contundència».

  

  

Per la seva banda, la secretària de Lluita Feminista del sindicat COS, Cel Muñoz, ha criticat els «sindicats del règim del 78» per pactar amb Inspecció de Treball uns «serveis mínims abusius» i per fer un «clar boicot al dret de la vaga dels treballadors». En aquest sentit, Muñoz ha fet incís en el fet que la protesta es va convocar per 24 hores i ha acusat els sindicats majoritaris de sembrar «molta confusió» amb convocatòries de dues hores.


Comentaris

envia el comentari