Denuncien un nou cas de pederàstia en una coneguda escola del Maresme

Un exalumne de l'escola Mireia de Montgat ha decidit trencar el seu silenci i relatar els abusos que va patir | Els fets haurien tingut lloc durant el curs comprès entre els anys 1984 i 1985

Denuncien un nou cas de pederàstia a l'escola Mireia de Montgat entre els anys 1984 i 1985 | Escola Mireia de Montgat

Arran de les denúncies dels últims dies sobre els casos de pederàstia que van tenir lloc a Constantí i Montserrat a Tarragona, un exalumne de l'escola Mireia de Montgat, al Maresme, ha decidit trencar el seu silenci i denunciar un nou cas de pederàstica. Els fets s'haurien produït entre els anys 1984 i 1985 quan la víctima tenia només 14 anys.

L'exalumne que ha denunciat el cas és Roger Casanovas qui ha explicat a 'El Nacional' que el professor de religió es va masturbar davant seu almenys en dues ocasions quan assistia al col·legi. Casanovas el defineix com «una bellíssima persona, però es veu que jo li agradava». L'autor dels fets va ser tutor de la víctima quan aquest cursava primer de B. U. P. «ell em cuidava molt» recorda l'exalumne que afegeix que el professor «m'abraçava moltes vegades».

«S'està masturbant el mestre de religió»

El primer cop que es va produir un episodi d'abús sexual va ser quan el mestre va fer cridar al, llavors alumne, per a comentar alguna cosa a soles. Casanova recorda que el professor el va portar a una habitació petita que estava situada al costat de l'escala que pujava donant accés a les aules. Aquesta habitació disposava només d'un sofà individual, una finestra i una figura del nen Jesús penjada a la paret. «Només entrar, ell m'abraça. Fa olor d'una colònia antiga» descriu la víctima que afegeix «de vegades encara l'oloro».

El professor, que estava assegut al sofà, va fer seure a Casanovas a sobre de les seves cames mirant a la paret. En aquell moment, la víctima escola un soroll estrany però la posició en què es troba no li permet veure el mestre. Ell intenta girar-se per veure què està passant però el professor li aguanta el coll amb força per impedir que aquest es mogui. Aleshores l'exalumne es va adonar del que passava «s'està masturbant el mestre de religió. Quin fàstic» va pensar justa abans de marejar-se. Quan el professor va acabar de masturbar-se li va dir que no es girés, va agafar-lo pel front i el va estirar sobre seu.

El professor de religió es va masturbar, en almenys dues ocasions, davant de l'alumne de només 14 anys | Web oficial de l'escola Mireia de Montgat

L'episodi s'hauria repetit un cop més

El denunciant explica que aquest episodi es va repetir almenys un cop més: «em va abraçar i va començar a masturbar-se mentre jo estava d'esquenes». Arran d'això la víctima va començar a patir, en repetides ocasions, fortes migranyes fins al punt de no poder sortir de casa alguns dies. Casanovas recorda que quan les migranyes tenien lloc a l'escola ell anava a estirar-se a la sala de descans i el professor de religió l'abraçava fins que es quedava adormit.

La víctima lamenta, que com s'ha produït en altres casos, ningú el va creure. El que era alumne de l'escola va explicar la situació que estava patint als seus pares i a l'escola però es va trobar amb una negativa per part de tots dos que no li van donar suport. «A casa es feia silenci quan parlàvem del tema» lamenta novament la víctima. 

En aquella època, la seva mare treballava com a professora al mateix col·legi on es van produir els fets i Casanovas va decidir que el millor era callar. Com a conseqüència, la víctima va començar a empitjorar notablement a l'institut fins al punt que va deixar els estudis i es va posar a treballar. En l'actualitat Roger Casanovas és músic i viu a Ripoll (Ripollès).


Comentaris

envia el comentari