Denuncien discrepàncies entre la Guàrdia Civil i la Policia Nacional en la localització de Marta del Castillo

Demanen noves recerques per cridar nous testimonis

Imatge de la cerca | Cedida

  

L'Observatori de la Ciutadania contra la Corrupció, una associació on hi ha diversos policies, ha demanat que s'obri una peça separada i es nomeni un grup d'investigadors perquè localitzi, «després de les constants pífies», el cadàver de Marta del Castillo, segons informa 'Voz Pópuli'. El portaveu d'aquest grup, José Manuel Sánchez Fornet, considera que «seria procedent nomenar un grup d'investigadors per analitzar totes les declaracions i proves del cas, amb autorització del jutge i sobre la base legal de la peça separada, fer a una revisió de proves, declaracions, testimonis o presumptes implicats, que han de ser cridats a declarar, interrogats, buscar contradiccions i línies de recerca que condueixin a la localització del cos».

Fornet explica que existeixen tres testimoniatges de persones de Sevilla que van veure a la zona propera a la dàrsena i al pont de la Barqueta a dues persones empenyent una cadira de rodes durant la matinada dels tràgics fets. Per això mateix, reclama que es torni a cridar al militar que va declarar en un primer moment davant la Guàrdia Civil, per la qual cosa no ha estat convocat per la Policia Nacional. A més, una d'aquestes persones també va reconèixer a un tercer implicat en el crim que es va acostar als dos que empenyien la cadira en una motocicleta. Fornet creu que haurien d'emprar-se els radars del servei de l'Armada per ampliar la cerca a la dàrsena del Guadalquivir més enllà de la zona que s'ha rastrejat.

Aquesta associació lamenta que «l'Estat i els seus cossos funcionaris, en la justícia i la policia, no han estat capaços de donar resposta a la família de la jove assassinada». Expliquen que «el cúmul d'errors, negligències i circumstàncies van fer que aquest cas nasqués malament» i insisteixen que el més important és no donar per tancada la recerca sense fer tot el possible legalment i humanament per trobar la jove. D'altra banda, l'Agrupació Reformista de Policies va titllar de lamentables «les discrepàncies públiques que s'estan produint entre la Policia i la Guàrdia Civil en les actuacions que han de dur-se a terme en la cerca del cos de Marta del Castillo».


Comentaris

envia el comentari