ÚLTIMA HORA

👉 El Govern estudia excloure els nens de la limitació de les reunions

Denuncien un frau de 18 milions d’euros que una empresa hauria fet a la Seguretat Social catalana

Els acusats contractaven els seus empleats a través d’una empresa que era a nom d’una nena de tres anys

Diners
L'empresa hauria estafat més de 18 milions d'euros a la Seguretat Social catalana | Cedida

Més d’una trentena de persones han estat investigades per haver sigut contractades per una empresa a nom d’una nena de tres anys, d’aquestes s’ha detingut a un total de 26 acusats i s’investiguen uns altres deus. Així ho afirma ‘Crónica Global’, des d’on expliquen que la Policia Nacional ha destapat aquest frau de més de 18 milions d'euros a la Seguretat Social catalana.

La policia va començar a investigar en assabentar-se de l’existència de 17 societats que pertanyien a grups empresarials fraudulents dedicats al transport de mercaderies per carretera. Segons els informes policials, els inculpats creaven grups falsos d’empreses amb els quals transferien els guanys de les companyies deutores a societats patrimonials i ocultaven el seu balanç econòmic real. El grup tenia ramificacions a set províncies espanyoles, pel qual els líders de la trama van ser detinguts per la policia a Granada, després d’una llarga investigació.

El funcionament del frau era el següent: Es creava una societat a nom de la filla de tres anys del líder de la trama, des de la qual es contractava als seus empleats sense donar-los d’alta a la Seguretat Social, segons informa ‘Crónica Global’. Finalment, als contractats se’ls obligava a conduir camions de mercaderies per tot l’Estat durant 12 o 14 hores diàries amb un sou de només 800 euros. Inclús el mateix líder conduïa per fer els ports, tot i que tenia retirat el carnet de conduir. Quan aquest era multat a la carretera, robava la identitat d'un antic treballador de l'empresa.

L'home va aprofitar la confiança dipositada en ell per estafar més de 20.000 euros a la dona | Twitter

Detingut per estafar 20.000 euros a una veïna d'edat avançada a Sant Cugat

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home a Sant Cugat del Vallès per haver estafat més de 20.000 euros a una veïna d'edat avançada, aprofitant-se de la confiança que havia dipositat en ell. L'arrest va tenir lloc el passat 16 d'abril, després que la dona, de 81 anys, denunciés que havia patit extraccions al seu compte bancari per un import de 20.400 euros. 

A partir de la denúncia, els Mossos van encetar una investigació per tal de trobar la persona que hauria comès els fets. Després de les primeres indagacions, tot va apuntar a un veí de 47 anys, el detingut, que feia 5 anys que tenia les claus de casa de la dona. Ella, després que aquest s'hagués guanyat la seva confiança, li havia facilitat una còpia per una possible emergència però no pas perquè tingués lliure accés al seu domicili, segons explicava 'TotSantCugat'.


Comentaris

envia el comentari