ÚLTIMA HORA

Un home mata la seva dona a Sant Joan Despí i és detingut quan volia fugir a l'aeroport del Prat

URGENT

Mor una nena de 14 en un accident amb un cavall al Vallès

Denuncien furts i amenaces de menors migrants a Santa Coloma de Farners

Els veïns d'un bloc de pisos del carrer de Sant Pere afirmen que els 10 menors, que viuen en un Centre Residencial d'Acció Educativa que es troba en els baixos , «són nanos molt agressius»
Imatge d'un vehicle de la Policia Local de Santa Coloma de Farners | Cedida

 

Els veïns d’un bloc de pisos de Santa Coloma de Farners, a la comarca de la Selva, denuncien la inseguretat existent en el seu edifici des que una desena de menors immigrants viuen als baixos de l’edifici. Concretament es troben en un Centre Residencial d'Acció Educativa (CRAE).

 

El vicepresident de la comunitat de veïns Lluís Celma explicava al 'Diari de Girona' que «els nanos són molt agressius». Els veïns denuncien furts a l’aparcament de l’edifici, amenaces quan avisen a la policia, baralles o danys en els seus cotxes o a les bústies o els intèrfons.     

 

L’ajuntament i la Generalitat «es renten les mans»

La situació és tan «insuportable» que dels 12 propietaris que vivien al bloc l'any 2017 ja només en queden 4, segons explicava el vicepresident de la comunitat. Ell mateix va marxar i va posar el seu pis a lloguer. L’agressivitat dels menors ha arribat a tal punt que Celma relata com «l'altre dia van amenaçar de violar la filla de 14 anys d'una veïna i, des de llavors, la nena ha d'anar acompanyada a l'institut».

 

Els propietaris consideren que tant l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners com la Generalitat «es renten les mans». Afirmen haver mantingut diverses reunions amb el departament d’Afers Socials, titular d’aquest centre, però que els van dir que eren «racistes, que no volíem veure la pobresa i que hem de tenir en compte que són menors».

 

L’alcalde demana solucions a Afers Socials

L’alcalde de la població, Joan Martí ha reconegut que cal trobar solucions a aquest problema perquè entén «que s'ha de col·laborar en tot el que es pugui, però no pot ser que sigui a costa de degradar la convivència». Ha recordat que el consistori només actua com a mediador i que han traslladat el malestar dels veïns al Govern.

 

Des del departament d’Afers Socials han admès que els 10 menors residents han produït alguns «incidents de baixa intensitat». Tot i això, confirmen que s’està treballant per resoldre els problemes de convivència amb els veïns. En aquest sentit, han assegurat que s’ha traslladat un dels menors que era més conflictiu i s’ha reforçat l’equip d’educadors del centre.