La presumpta discriminació s'ha dut a terme a l'hotel Alqueria de Vilches

Denuncien un hotel del País Valencià per discriminar unes clientes que parlaven valencià

L'encarregada de denunciar el cas públicament ha estat l'ONG 'Plataforma per la Llengua al País Valencià'

La Plataforma per la Llengua al País Valencià ha denunciat a les seves xarxes socials un cas de discriminació lingüística, en un hotel de Sueca (Comunitat Valenciana). Segons l'ONG, que treballa per promoure el valencià com a eina de cohesió social, un cambrer de l'establiment va negar-se a prendre nota a dues clientes si parlaven en valencià.  Quan les dones van demanar que les atengués una cambrera que sí que parlava valencià,  l'amo de l'hotel les va convidar a marxar.

Finalment, després d'uns moments de tensió, la situació es va calmar. Segons les clientes, en el mateix hotel van atendre uns nois, que també eren del municipi i van demanar en valencià.  Expliquen que a elles les van servir «de mala gana». Quan les dones van marxar de l'hotel i van anar a pagar l'estada, van demanar el full de reclamacions.

«Mai m'he sentit tan humiliada»

Va ser llavors, segons el relat de les dues dones, quan l'encarregat, que viu a València des de fa 14 anys però que és de Jaén,  els va explicar que tot i entendre-les, «no li donava la gana» de parlar en valencià. Les dones van voler dir-li que la llei l'obligava. En aquell moment, l'home se'n rigué d'elles i va treure una de les dones de l'hotel agafant-la pel braç.  La clienta, que diu que mai s'ha sentit tan humiliada, ha estat qui ha explicat el cas a l'ONG, per tal de fer-lo públic i denunciar la situació viscuda. 

També et pot interessar...