Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Passatgers en un tren de Rodalies de Catalunya a punt de sortir

Denuncien insults homòfobs d'un revisor de Renfe a l'estació de plaça Catalunya de Barcelona

La companyia ferroviària obrirà un expedient informatiu i avisa que «no es toleraran» agressions d'aquest tipus
Passatgers en un tren de Rodalies de Catalunya a punt de sortir
Denuncien insults homòfobs per part d'un revisor de Renfe | cedida

L'Observatori Contra l'Homofòbia ha denunciat insults homòfobs per part d'un revisor de Renfe a un passatger. Segons ha explicat el president de l'Observatori, Eugeni Rodríguez, un revisor de Renfe hauria agredit verbalment un passatger a l'estació de plaça Catalunya de Barcelona, on l'hauria cridat i insultat: «que et follin puto maricón». Els fets van tenir lloc el divendres 18 de setembre vora les 7.20 hores del matí.

Renfe, per la seva banda, ha anunciat que obrirà un expedient informatiu per esclarir els fets. Segons ha explicat a companyia ferroviària a l'ACN, encara que «no es pot anticipar» el resultat de l'expedient abans de recollir tota la informació «no es toleraran» aquest tipus de conductes. A més, Renfe s'ha compromès a mantenir informats del procés de l'expedient tant a la víctima com a l'Observatori.

La víctima, que va fer públic el cas a les xarxes socials, ha agraït el suport d'alguns viatgers que li van fer costat durant l'agressió i van increpar el vigilant i ha avançat que presentarà una denúncia.

Aquest 2020 hi ha hagut 136 agressions homòfobes

L'OCH s'ha posat a la seva disposició per fer-li acompanyament, ha activat el protocol a la ciutat de Barcelona i ja s'ha posat en contacte amb la regidoria de Drets i Ciutadania de la ciutat.

L'OCH ha remarcat que el transport públic ha de ser «un espai amable i segur per al col·lectiu LGBTI» i ha remarcat que aquest tipus de conductes «no poden venir per part dels treballadors». D'altra banda, ha celebrat la predisposició de Renfe a estudiar els fets i a obrir un expedient. Segons dades de l'OCH, aquest 2020 hi ha hagut 136 agressions homòfobes a Catalunya.