ÚLTIMA HORA

🚑 Un tren atropella una persona i provoca retards a la línia R4 de Rodalies

Denuncien irregularitats a l'hospital de Bellvitge de l'Hospitalet de Llobregat

El personal es queixa de la «brutícia i la deficiència estructural»
Hospital de Bellvitge de Barcelona.
Hospital de Bellvitge de Barcelona. | Cedida

Diferents persones que formen part de l'hospital de Bellvitge de l'Hospitalet de Llobregat han denunciat 30 errors que podrien fer que és tanques l'hospital en qüestió. Personal de la ciutat sanitària ha alertat de «la brutícia i les deficiències estructurals» que incompleixen de forma clara les normatives de la Generalitat de Catalunya per aquests casos.

 

Tot i això, la gerència també ha parlat sobre el tema i ha deixat clar que és tot una mentida, segons relata 'El Español'. Tal com han explicat diversos treballadors de la institució de malalts aguts, el centre incompleix la normativa en els conductes de ventilació, ja que «porten 35 anys sense canviar-se i no es netegen», a la sala de calderes, en els abocaments d'aigües residuals que «es llencen al riu sense cap control» i les torres de refrigeració, «on fins ara s'utilitzaven productes cancerígens».

Les persones que han denunciat tots aquests fets, prefereixen no revelar els seus noms, tot i que aporten un informe presentat a la gerència de l'hospital on destaquen que la primera alerta es va presentar «per escrit l'any 2014». Tres anys més tard, segueixen lluitant i insistint en el mateix, «els problemes persisteixen per un tema pressupostari».

 

La gerència de l'hospital rebutja totes aquestes acusacions

L'encargada de dirigir l'hospital de Bellvitge és la gerència de l'àrea metropolitana sur de l'Institut Català de Sanitat (ICS) que ha rebutjat totes aquestes acusacions. «No s'utilitzen productes cancerígens a les torres de refrigeració.

 

L'Agència de Salut Pública realitza inspeccions periòdiques. A més, s'està renovant el sistema i aviat s'instal·laran unitats per cobrir l'ampliació i posada en marxa dels nostres nous espais a l'hospital».

Pel que fa a la climatització, la direcció de l'hospital ha deixat clar que «és canvien els filtres reglamentaris i s'ha iniciat una campanya de neteja de conductes». A més, s'ha realitzat millores a la sala de calderes del centre que també «passa les inspeccions reglamentàries». Sobre el tema de les aigües residuals, des de la gerència han asegurat que «s'aboquen al col·lector municipal, amb inspeccions tant de l'ajuntament com pròpies».Comentaris

envia el comentari