IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Denuncien l'hospital d'Antequera, a Màlaga, per abandonar un pacient amb un ictus durant cinc hores

Els seus familiars el van estar buscant durant hores, però el centre mèdic els va informar que no es trobava allí

Hospital de Antequera en una imagen de archivo
Imatge d'arxiu de l'Hospital d'Antequera, a Màlaga.  | Cedida

Els familiars d'un home de 44 anys han denunciat l'hospital del municipi malagueny d'Antequera per abandonar-lo a la sala d'espera i sense rebre cap tipus d'atenció mèdica durant cinc hores mentre patia un ictus cerebral. Actualment, el pacient es troba en coma induït i en estat crític. 

Segons la denúncia, el pacient va començar a trobar-se malament a la feina i va anar a la farmàcia a mirar-se la tensió, on van recomanar-li que anés a l'hospital. Amb molt mal de cap, desorientat i amb la tensió alta, el pacient va dirigir-se a l'Hospital d'Antequera on porta ingressat des del passat 11 de gener a les 12.00 hores. 

Una vegada realitzades diverses proves —analítiques i un electrocardiograma—, li van indicar que s'esperés a la sala d'espera fins que tinguessin els resultats. D'altra banda, i com que no sabien res d'ell des de feia hores, els familiars van trucar a la feina i a l'hospital. 

Passen hores fins que el troben

A la denúncia, els familiars també especifiquen que des del centre mèdic, se'ls va comunicar que no sabien res del pacient, que «s'hauria escapat». Els familiars van anar a buscar-lo a casa, però no el van trobar. Així doncs, van tornar a l'hospital i altres pacients els van informar que havia estat «endormiscat» a la sala d'espera durant hores. 

El pacient va estar «més de cinc hores infartat per un ictus cerebral sense que ningú se n'adonés i sense cap atenció mèdica», denuncien els familiars en l'informe. 

El pacient, en coma induït

Quan l'equip mèdic es va adonar de la gravetat de la situació, aquests van demanar el trasllat del pacient a l'Hospitat Carlos Haya, on se'l va haver de sotmetre a una intervenció d'urgència. Actualment, el pacient està en una situació crítica, en coma induït i a l'espera de la seva evolució. 

Per la seva part, l'advocat de la família defensa que el centre mèdic va cometre un delicte d'imprudència greu i que «no ha existit un control adequat, ni supervisió dels pacients al Servei d'Urgències del Servei Andalús de Salut». 

La defensa de l'hospital

D'altra banda, l'hospital ha defensat que «l'atenció mèdica rebuda s'ha ajustat, en tot moment, a la situació clínica que presentava —el pacient—, tant al moment de la seva arriba, quan es realitza el protocol del personal d'infermeria, així com en la seva primera visita mèdica, on se li realitzen diverses proves». 

«L'estat general del pacient no desaconsella la seva permanència a la sala d'espera al costat de la persona acompanyant», asseguren, i han aportat la documentació clínica del pacient i les dades sobre la seva atenció mèdica com a proves. 

També han informat que lamenten el que ha passat, però matisen que «els símptomes que presentava el pacient» i els resultats de l'exploració i les respectives proves «no feien preveure que pogués patir un accident cerebral vascular». 


Comentaris

envia el comentari