rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Troben els cadàvers de la mare i el nen de 10 anys desapareguts a Canàries

Denuncien l'intent de segrest i de tallar el coll a una dona a Barcelona

Els fets han ocorregut aquest dimarts al Raval
Imatge de l'operatiu policial desplegat al lloc dels fets | Cedida

 

El propietari d'una pizzeria de Barcelona ha denunciat que ocupants d'un narcopis del Raval van intentar «segrestar i tallar-li el coll amb dos matxets» a una toxicòmana d'uns 40 anys que es trobava a l'habitatge. Segons ha explicat en unes declaracions a 'El Món', els fets van tenir lloc el passat dimarts a la nit, quan la dona, que va aconseguir fugir, va anar al seu restaurant per demanar-li si la podia acollir.

 

«Estava al narcopis on l'havien estat maltractant molt, la van intentar segrestar i dues persones la van amenaçar en tallar-li el coll amb dos matxets», ha explicat. La dona «va poder sortir del pis i nosaltres la vam protegir aquí fins que va venir la policia», ha afegit, apuntant que amb ella arrossegava una maleta plena de medicaments.

 

L'home assegura que en aquell narcopis, que està regentat per persones de diferents nacionalitats, s'hi venen i consumeixen drogues. A més, segons hauria explicat la dona agredida, també s'hi guarden armes de foc i armes blanques.

Segon incident amb matxets en una setmana

La passada setmana, una discussió entre dos homes, armats amb matxets, al barri del Raval de Barcelona, va acabat amb un d'ells detingut i l'altre ferit. La Guàrdia Urbana de la capital catalana va ser el cos encarregat de capturar els implicats, després de protagonitzar una polèmica baralla.

 

El conflicte tenia com a argument un problema relacionat amb el tràfic de drogues, segons els primers indicis. Tots dos protagonistes es van trobar al carrer Reina Amàlia, on es van encarar, portant cadascun d'ells un ganivet de grans dimensions.

Els narcopisos, un problema que ve de lluny

La droga al barri del Raval de Barcelona no és un problema nou, però els seus veïns han pogut observar com des de fa uns mesos s'ha agreujat fins a viure situacions que fa anys que no es produïen en aquesta zona de la ciutat. El focus d'aquesta problemàtica són els anomenats narcopisos, habitatges ocupats per traficants que venen tot tipus d'estupefaents —fins i tot heroïna—.

 

Darrerament, les mobilitzacions veïnals s'han convertit en un fet habitual al barri, especialment a la zona sud, i són molts els que denuncien que se senten insegurs i amenaçats. Apunten que la gran presència de traficants comporta que els carrers i les comunitats de veïns on viuen estan plenes de brossa, xeringues, així com orina i excrements, i reclamen solucions per erradicar la gran quantitat de narco pisos, que es calcula que poden arribar a la seixantena a tot el districte de Ciutat Vella.