Denuncien una onada de robatoris durant els mesos de gener i febrer a Palamós

L'Associació de Tavernes i Restaurants denuncia una onada de robatoris i l'Ajuntament convoca una reunió amb els Mossos i Policia per tractar els fets

Lladre obrint la porta d'una casa
Diversos veïns han alertat de la proliferació de robatoris a l'Empordà | Cedida

Onada de robatoris a Palamós. El president de Tavernes, Restaurants i Oci Nocturn del municipi, Jordi Rissech, denuncia una gran proliferació de robatoris en els darrers mesos. El president de l'Associació va reunir-se amb el govern municipal per tractar la qüestió, on va plantejar la necessitat d'incrementar les mesures de vigilància i va presentar la petició de tenir una oficina de Mossos d'Esquadra durant els mesos d'estiu.

Segons informa el 'Diari de Girona', Rissech va denunciar que els locals que formen part de l'entitat han patit vuit robatoris durant el mes de gener. L'agrupació està formada per un total de 50 locals d'oci i restauració al municipi. Altres fonts asseguren que aquests delictes han augmentat de manera significativa també fora de l'associació afectada, arribant fins a 28 robatoris al mes de gener i 12 al mes de febrer.

L'alcalde confirma l'augment de casos

L'alcalde de Palamós, Lluis Puig, va confirmar l'augment de casos i va afirmar que posaran en marxa un dispositiu especial per atenuar la situació. «En casos com aquests, en què es detecta un petit repunt de l'activitat delictiva, posem en marxa un dispositiu especial per intentar frenar els grups delictius», va explicar. L'acció per pal·liar la situació estarà coordinada amb la Policia Local i els Mossos d'Esquadra.

La zona de l'eixample de Palamós, on s'hauria dut a terme la presumpte violació | Google Street View

 

Una petita banda no organitzada

Les investigacions policials fan pensar que es tractaria d'una petita banda no organitzada. L'Associació de Tavernes i Restaurants de Palamós va fer una petició expressa a l'Ajuntament per intentar aconseguir una oficina dels Mossos que estaria operativa entre Setmana Santa i el mes de setembre.«No pot ser que en un municipi turístic com Palamós no hi hagi una parella de Mossos patrullant pel poble», va denunciar Rissech, qui va demanar també que s'aprovés la nova ordenança de la via pública.

La CUP de Palamós presenta el projecte

D'altra banda, el grup de la CUP a Palamós ha presentat les cinc primeres persones de la llista i el projecte electoral en una assemblea oberta. L'acte es va celebrar aquest dilluns dia 11 de febrer i va servir per perfilar com serà la campanya. Una de les membres de l'assemblea local, Roser Huete, va assegurar ahir que el proper dilluns dia 18 de febrer tindran la llista tancada. «Valorem molt positivament l'assistència d'ahir a l'assemblea, que va servir per presentar els candidats i escollir el lema de la campanya», va explicar Huete.


Comentaris

envia el comentari