Una jove pateix un violent robatori en un tren: «Passa diàriament»

La víctima va ser assaltada per un grup de cinc joves

Tren dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) de la línia Lleida-La Pobla de Segur
Una noia denuncia l'assalt violent de cinc joves en un tren dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) | CatalunyaDiari

ACTUALITZACIÓ 17/06/2020 22:15 HORES

La víctima dels fets ha rectificat que van succeïr en un tren dels Ferrocarills de la Generalitat i no en un tren de Rodalies.

La plataforma col·laborativa Helpers BCN ha compartit i denunciat a les seves xarxes socials el cas d'una noia que va ser víctima d'una agressió violenta mentre viatjava en un tren dels Ferrocarrils de la Generalitat entre Barcelona i Manresa

Els fets van succeir diumenge, 14 de juny, a la nit, tal com ha explicat la víctima, Isabella, al seu compte de Facebook. La jove va sortir de la feina i va agafar un tren en direcció a Manresa quan va ser assaltada per cinc joves, «els mateixos que el dia anterior i fins i tot el mateix dia ja havien robat a més persones, entre ells, gent gran». 

Segons ha explicat Isabella, els assaltants la van intimidar durant tot el trajecte i la van fer sentir por. Quan un d'ells va voler baixar del tren, un dels seus companys va aprofitar per intentar robar-li el que duia a sobre, i quan ella va voler defensar-se, un altre dels nois la va agredir

Grups de joves que roben als trens

Isabella ha denunciat, adjuntant unes imatges sobre com li va quedar el llavi després de l'assalt, que «aquests individus es dediquen a organitzar robatoris i ho fan distribuint-se pels trens, intimidant la gent, sobretot els més vulnerables, com les persones que viatgen soles o la gent gran que no pot oposar resistència».

A més, ha explicat que si la víctima és una dona, fan ús de la intimidació i abús de «naturalesa sexual». La jove ha denunciat que ha fet el mateix trajecte durant pocs dies, però que ha pogut comprovar que aquest tipus de situacions es viuen cada dia i en qualsevol horari. 

«Vull denunciar aquests fets públicament perquè la gent sàpiga a què es poden exposar. Aquest grup ja està sent investigat i buscat per les autoritats, són la majoria d'origen magrebí i d'entre 16 i 30 anys», ha explicat Isabella, informant també que els sospitosos es distribueixen per tot el tren, parlant i movent-se d'un lloc a l'altre, analitzant els passatgers per a poder robar els objectes de valor que portin a sobre. 

Amb la seva publicació, la noia vol avisar la gent perquè vigilin durant els seus trajectes i no es vegin exposats a assalts violents similars al que va patir ella. 


Comentaris

envia el comentari