CatalunyaDiari.cat

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Una víctima mortal en un xoc frontal a l'N-340 a Altafulla

Desactiven un projectil de la Guerra Civil a la costa del Garraf

L’artefacte estava situat sota les vies del tren, a una profunditat de 3,2 metres i prop de la C-31
Imatge de la Guàrdia Civil | Cedida

 

Diversos membres de l’Armada especialitzats en la desactivació d’explosius van haver de neutralitzar aquest divendres un projectil de l’època de la Guerra Civil que estava localitzat a la comarca del Garraf. L’artefacte, d’uns 50 mil·límetres, estava situat molt a prop de la costa.

 

Així ho ha fet saber la mateixa Armada a través d’un comunicat, on s’informava que el personal especialitzat havia procedit a traslladar el projectil a una zona de seguretat allunyada de la costa. A les 10.45 hores, van dur a terme una explosió controlada on es van utilitzar càrregues de poca entitat, per tal de reduir al màxim el possible impacte mediambiental que podia tenir una acció d’aquest tipus.

 

L’artefacte es trobava sota les vies del tren, prop de la C-31

L’artefacte havia estat trobat el passat dimecres, 22 d’agost, per un ciutadà que viu a la zona, que va ser l’encarregat de donar avís a la Guàrdia Civil. Quan els agents es van personar al lloc de la troballa, van comprovar que el projectil s’englobava dins el marc de les unitats antiaèries de la Guerra Civil.

 

Així mateix, l’artefacte estava situat molt a prop de la vora del mar, sota les vies del tren i enterrat a una profunditat de 3,2 metres. A més, la seva localització era molt propera a la carretera C-31.

 

És el tercer projectil trobat durant el mes d’agost

La detonació del projectil s’ha produït el mateix dia que han trobat un obús de mida petita al terme municipal de Tarragona. Més concretament, l’explosiu estava situat a la platja de la Móra, en una zona rocallosa i poc concorreguda sota l’aigua.

 

Amb aquesta, ja són tres les bombes que han aparegut en les darreres setmanes en territori català,  ja que el passat divendres, 10 d’agost, una menor d’edat va topar amb una bomba de morter antiga. Aquest cop, l’artefacte va aparèixer a la popular platja Llarga de Tarragona, fet que va provocar que la Guàrdia Urbana de la ciutat establís una zona acordonada de 100 metres a la rodona en el lloc on va ser trobat. 

❗Notícia en ampliació. La redacció de CatalunyaDiari.cat està treballant per ampliar aquesta informació. S'anirà actualitzant quan hi hagi més informació.

Podeu enviar imatges, vídeos o més informació d'aquesta notícia en curs al correu info@catalunyadiari.cat, per Facebook a catalunyadiari, per Twitter a @catalunyadiari o per WhatsApp o Telegram al : +34 629 74 76 77.