Desallotgen un avió de Ryanair per l'incendi d'un mòbil al Prat

La tripulació ha activat el protocol d'emergència, però no s'ha hagut de lamentar cap ferit
Els passatgers s'han vist obligats a abandonar l'aeronau per un tobogan d'emergència
Els passatgers s'han vist obligats a abandonar l'aeronau per un tobogan d'emergència | Cedida TV3/ Jordi Viladegut

Gran ensurt per als passatgers d'un vol de Ryanair aquest dimarts a la tarda a l'Aeroport del Prat. Un telèfon mòbil que s'ha incendiat a l'interior de la nau ha obligat a activar el protocol d'emergència i a desallotjar tothom a través d'un tobogan inflable.

 

Fonts de la companyia irlandesa han reconegut que els passatgers del vol de Barcelona a Eivissa que havia de sortir avui a les 15.00 hores del Prat «han estat evacuats d'emergència» per un incident amb un dispositiu mòbil que estava sent carregat amb «una bateria portàtil». Ryanair ha explicat que els afectats «han estat traslladats de forma segura a la terminal, i la tripulació de cabina s'ha fet càrrec del mòbil incendiat». 

 

Afortunadament, no s'ha hagut de lamentar cap ferit
Afortunadament, no s'ha hagut de lamentar cap ferit | Cedida TV3/ Jordi Viladegut

 

Els passatgers afectats, molt espantats

L'incident ha sorprès els passatgers, molts dels quals han viscut moments de veritable angoixa durant el desallotjament. «Estàvem a punt d'enlairar-nos, ens indicaven que poséssim els dispositius en mode avió, i en aquest moment ha començat a sortir fum d'un aparell, i a continuació flames. Tothom s'ha espantat, han començat a cridar, i de seguida la tripulació ha obert portes i ha habilitat el tobogan d'evacuació», ha explicat Jordi Vilagut, un dels afectats. 

 

En aquest sentit, ha volgut precisar que l'aparell incendiat seria una bateria externa d'un telèfon mòbil, propietat d'un noi de Nova Zelanda. Si bé s'han hagut de lamentar ferits directes causats per l'incendi, alguns passatgers sí que han acabat amb ferides lleus pel fregament amb el tobogan. Vilagut, a més, s'ha mostrat molt crític amb la tripulació de l'aeronau, a la qual ha acusat de fer tot el contrari a mantenir la calma. 

 

«Des del meu punt de vista, la tripulació, en comptes de calmar el passatger, més aviat l'ha excitat perquè han volgut que tothom sortís corrent i en estampida. La gent s'ha espantat, però afortunadament no ha passat d'això», ha insistit l'afectat. Tot plegat, el succés recorda al desallotjament que va tenir lloc fa poc al mateix aeroport del Prat, després d'una falsa amenaça de bomba. 

 

 Comentaris

envia el comentari