Desallotgen un gratacel de Madrid per una falsa amenaça de bomba

Els bombers i cossos de seguretat de l'Estat es troben investigant dins l'Ambaixada australiana

Policia Nacional
Els agents es troben inspeccionant el lloc | España Diario

La Policia Nacional ha ordenat desallotjar el gratacel 'Torre Espacio' de Madrid, una de les quatre torres situades al passeig de la Castellana de la capital espanyola, per una suposa amenaça de bomba a l'Ambaixada australiana. En aquests moments, bombers i agents de seguretat de l'Estat es troben al lloc realitzant les investigacions pertinents. També s'hauria activat l'alarma d'incendis.

La torre, la primera que es va posar en servei de les quatre que formen el complex, es va inaugurar el 2007. Es tracta del quart gratacel més alt de tot el país i el vint-i-quatrè de tot Europa, amb 235 metres d'altura i 57 plantes. A més, té nivells de pàrquing, on caben més de 1.270 vehicles. Actualment, el 94% de la superfície està ocupada.

A l'edifici, propietat del grup filipí 'Emperador', a més de l'ambaixada d'Austràlia, suposadament amenaçada, també s'hi troben la del Canadà, Països Baixos i el Regne Unit, i les seus de Bristih American Tobacco, Red Bull i Soantrach. 

Han evacuat prop d'un milió de treballadors

Després de rebre l'avís a les 12.25 hores d'aquest dimarts, efectius de bombers de l'Ajuntament de Madrid, agents de policia municipal i cossos sanitaris s'han dirigit al lloc dels fets per prevenció tot i que l'amenaça no ha resultat en ferits ni en danys materials a les instal·lacions. La policia ha insistit que actua «per motius de seguretat» i ha demanat a la gent que es troba als voltants de la torre que segueixi les indicacions del personal al capdavant de l'operació.

Els agents han tallat el trànsit durant uns minuts en aquest tram del passeig de la Castellana número 259, on s'ubica aquest edifici, i han acordonat la zona per evitar que hi entrés cap ciutadà. La unitat canina de la policia també treballa a les instal·lacions amenaçades, després de desallotjar gairebé un milió de treballadors.

La policia busca l'autor del fals avís de bomba

El desplegament d'aquest matí a Madrid ha estat el propi de qualsevol amenaça terrorista. Els especialistes en desactivació d'explosius han acudit immediatament al lloc per prevenir cap tragèdia.  Ara la Policia Nacional intenta localitzar la persona que hauria donat el fals avís d'atemptat en un dels quatre gratacels més grans de la capital. 

Mentre continuen les labors preventives i la cerca de l'autoria dels fets, l'Ambaixada australiana, situada a la planta 34 de l'edifici, ha publicat a Twitter que romandrà tancada tot el dia. 


Comentaris

envia el comentari