Falsa alarma a la platja de Calonge per un objecte que semblava una bomba

Tot i que els banyistes han assegurat als Mossos que es podia tractar d'un obús de la Guerra Civil, finalment s'ha vist que era una barra de formigó

Agents del TEDAX i de la subaquàtica de Mossos a la platja de Calonge.
Agents del TEDAX i de la subaquàtica de Mossos a la platja de Calonge. | CatalunyaDiari.cat

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Calonge, al Baix Empordà, han desallotjat al migdia d'aquest dimarts, 7 d'agost, la platja Es Monestri per la troballa del que semblava un obús de la Guerra Civil. Per seguretat, a l'espera de fer les comprovacions, s'ha fet un perímetre de seguretat d'uns 100 metres i s'ha tancat la platja als banyistes. Sobre tres quarts de cinc de la tarda els Mossos han confirmat que es tractava d'una falsa alarma. L'objecte que s'ha trobat és una barra de formigó. S'ha pogut tornar a obrir la platja als ciutadans.

Una barra de formigó

La unitat encarregada de la desactivació d'explosius dels Mossos d'Esquadra, TEDAX, conjuntament amb la unitat subaquàtica de la policia catalana, s'han personat al lloc on s'ha trobat l'objecte per iniciar la inspecció d'aquest objecte que s'ha trobat a la costa. Tot i que semblava que que era un obús de la Guerra Civil espanyola, finalment s'ha confirmat que es tracta d'una barra de formigó. Al lloc dels fets també hi ha patrulles de la policia del municipi i agents de la Guàrdia Civil, responsables d'explosius i d'armes. 

Ha sigut sobre les dues del migdia quan uns banyistes han vist l'objecte i han alertat al 112. Mossos i Protecció Civil han activat els seus protocols tot i que finalment s'ha sabut que era una falsa alarma. La platja ha estat tancada als banyistes durant un parell d'hores, el temps que han tardat els efectius de les diferents unitats especialitzades dels Mossos d'Esquadra en arribar al lloc on s'havia vist el que semblava un obús de la Guerra Civil.

Sempre trucar al 112

Els Mossos d'Esquadra, els darrers anys, han desactivat diversos artefactes explosius de la Guerra Civil espanyola que s'han trobat a l'Empordà. Granades o obusos que van ser utilitzats durant la guerra i que s'han anat soterrant amb el pas del temps i que quan es fan obres o es mouen terres surten a la superfície. És important, com en el cas de Calonge, tot i que s'ha tractat d'una falsa alarma, sempre avisar al 112 i als Mossos. Els artificiers de la policia catalana s'encarreguen de fer-ne la inspecció i també la retirada amb seguretat. La policia demana que la gent no toqui els objectes i que es faci un perímetre de seguretat fins que arribin els especialistes.

Un sergent de la Policia de Calonge vigilant que ningú entri a la platja tancada.
Un sergent de la Policia de Calonge vigilant que ningú entri a la platja tancada. | CatalunyaDiari.cat

Comentaris

envia el comentari