IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El desallotjament d'un bloc al Gòtic acaba amb una marxa pel centre de la ciutat

Unes 150 persones fortament vigilades per la BRIMO dels Mossos s'ha manifestat aquest vespre pel desallotjament del bloc de Correu Vell | S'han fet pintades i s'han llençat ous amb pintura

La manifestació ha passat per plaça Reial fent crides en contra del turisme.
La manifestació ha passat per plaça Reial fent crides en contra del turisme. | Guillem RS

Els Mossos d'Esquadra han desallotjat aquest matí, a primera hora i amb agents de la Brigada Mòbil, un bloc ocupat al carrer de Correu Vell número 3 de Barcelona. La finca, on vivien fins fa poc, unes 20 persones, portava un parell d'anys ocupat i s'havia convertit en un bloc on vivien persones que no tenien llar. Després del procés judicial, avui els Mossos han entrat al bloc i han fet fora les tres persones que hi havia dormint a l'interior.

Agents de la BRIMO controlant la manifestació pel centre de Ciutat Vella.
Agents de la BRIMO controlant la manifestació pel centre de Ciutat Vella. | Guillem RS

 

No és el primer cop que els Mossos havien intentat fer efectiva l'ordre judicial de desnonament. El passat mes de setembre es va aturar i abans d'acabar el mes d'octubre els Mossos també ho van intentar. La presència a l'exterior d'un grup de veïns del Gòtic ho va aturar. En aquella ocasió va ser l'ARRO dels Mossos i avui han estat els agents de la BRIMO els que han pogut desallotjar el pis. No hi ha hagut tensió i alguns veïns s'han reunit davant de la porta del bloc. A les nou del matí els Mossos d'Esquadra ja s'havien retirat i s'ha entregat el pis als propietaris, que l'han tapiat.

Manifestació sense gairebé incidents pel centre de Ciutat Vella

Per protestar per aquest desallotjament al cor del Gòtic, a Ciutat Vella, s'ha convocat una manifestació a les set de la tarda a la plaça de Traginers, al costat de Via Laietana. La marxa s'ha iniciat amb unes 150 persones que durant gairebé dues hores han caminat pels carrerons del Gòtic i del Raval per acabar davant de la seu del districte, a la plaça de Vicenç Martorell. En aquesta plaça també hi ha la seu del fons d'inversió que és el propietari legítim del bloc del carrer de Correu Vell.

Els Mossos han identificat a quatre persones a la finalització de la marxa.
Els Mossos han identificat a quatre persones a la finalització de la marxa. | Guillem RS

 

La marxa ha estat seguida en tot moment per furgonetes de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra. En alguns moments s'han fet llançaments de pintura contra immobiliàries del barri, s'han fet pintades i s'han fet crides en contra dels bancs, dels turistes i dels desnonaments. En finalitzar la marxa s'han llegit els manifestos i s'ha desconvocat la marxa. Els Mossos d'Esquadra han identificat a diverses persones en finalitzar la manifestació, una concentració i posterior marxa que no estava comunicada i en la qual s'han registrat lleus incidents.


Comentaris

envia el comentari