IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Desallotjament del segon local del 'banc expropiat' a Barcelona

Està situat a la Travessera de Gràcia i els seus ocupants han organitzat un acte de protesta a la cantonada amb el carrer Torrent de l'Olla

Aquest dimecres des de les 6 del matí els Mossos d'Esquadra han disposat un ampli dispositiu policial pel desallotjament del local ocupat als baixos del 173 de Travessera de Gràcia, anomenat 'la Sucursal del Banc Expropiat'. Els col·lectius del conegut com a Banc Expropiat van ocupar 'la Sucursal' l'agost passat, a escassos metres del local original, al número 181 de Travessera de Gràcia, que va ser desallotjat el maig de l'any passat i reocupat en més d'una ocasió.

El desallotjament dels baixos del 173 va ser suspès al juliol a petició d'una de les parts, segons van informar en el seu moment fonts judicials i fins ara no s'ha fet, tot i això en aquell moment les protestes pel desallotjament del Banc Expropiat van acabar amb una onada d'aldarulls al barri de Gràcia durant diversos dies. Actualment el col·lectiu del 'banc expropiat' té ocupat un altre local al carrer de Quevedo, un antic Centre d'Atenció Primària (CAP), on segueixen realitzant activitats, com tallers de costura, classes d'idiomes, etc. 

A l'operatiu d'avui a banda dels Mossos ha participat també la patrulla canina, tot i que no han trobat a ningú a dins. L'ordre de desnonament del local, situat a uns 40 metres d'on hi havia hagut el primer Banc Expropiat i conegut com la 'Sucursal del Banc Expropiat', s'està efectuant en compliment a una ordre judicial i no consta que s'hagin produït incidents entre els agents policials i els ocupants.

Ara bé, al compte de Twitter de Banc Expropiat, es convocava a una concentració de rebuig, a l'encreuament dels carrers Torrent de l'Olla amb Travessera de Gràcia i mantenien als seus seguidors amatents a pròximes convocatòries.

El desallotjament no ha passat per alt a les xarxes socials, on ja es llegeixen un gran nombre de tuits, en favor de la labor que realitza 'Banc expropiat' des de fa 5 anys al barri i en contra de l'especulació.


Comentaris

envia el comentari