Una vintena de desallotjats per l’esfondrament parcial d’un edifici a Manresa

Els fets es van produir al carrer de Galceran Andreu i es va haver de tallar el trànsit a la Via de Sant Ignasi

Imatge d'agents de la Policia Local de Manresa al lloc dels fets
Imatge d'agents de la Policia Local de Manresa al lloc dels fets | Twitter / @policiamanresa

Gran ensurt el que s'ha viscut aquesta passada nit al Centre Històric de Manresa. Un esfondrament parcial en un edifici del carrer de Galceran Andreu, que fa cantonada amb el carrer de la Codinella, va obligar a desallotjar una vintena de persones de vuit famílies, tot i que afortunadament no es van haver de lamentar ferits en l'incident.

La Policia Local va desplegar un ampli dispositiu per evitar l'accés al voltant de l'edifici a tothom qui no fos membres dels cossos de seguretat, emergències o el personal tècnic de l'Ajuntament. Es va blindar l'accés a la zona des de la plaça Immaculada, el mateix carrer de Galceran Andreu, el parc de la Seu i la passarel·la que connecta amb el barri de les Escodines.

Els veïns desallotjats van intentar entrar als seus pisos per tal de recollir les seves pertinences, però els agents els ho van prohibir per seguretat i es van haver de quedar amb els pocs objectes que van poder agafar abans de sortir dels seus immobles. La gran majoria es va poder allotjar en cases d'alguns familiars, però de quatre persones se'n van fer càrrec des de l'Ajuntament.

Es va obligar a talla la Via de Sant Ignasi

Davant el risc que comportava que l'edifici pogués esfondrar-se completament, una grua va fer treballs de desenrunament i apuntalament de l'immoble. Les grans dimensions del vehicle, però, van fer que no pogués accedir-hi pel carrer de la Codinella —un estret carrer del nucli antic— i va haver de treballar des de la Via de Sant Ignasi, motiu per la qual va quedar tallada al trànsit durant unes hores.

Després de fer una primera anàlisi, es va decidir fer un petit enderroc controlat d'alguns elements de l'edifici que tenien risc d'esfondrar-se. Al llarg d'aquest dimecres es faran les inspeccions pertinents a l'edifici per determinar si cal fer més actuacions. Mentre durin aquestes obres, el pas de vianants estarà tallat al carrer Galceran Andreu, a la passarel·la que connecta amb el barri de les Escodines i al tram del carrer de Codinella entre la passarel·la i el parc de la Seu.


Comentaris

envia el comentari