Desallotjats 65 usuaris d'una residència catalana per un incendi

Les flames es van originar a la planta baixa i no hi va haver ferits greus

Imatge d'arxiu d'un camió dels Bombers de la Generalitat, durant una actuació
Imatge d'arxiu d'un camió dels Bombers de la Generalitat, durant una actuació. | ACN

Ensurt dels grans a Manresa. Aquesta passada nit de divendres, la capital del Bages va ser l'escenari d'un incident que hauria pogut acabar en una tragèdia. I és que una setantena de persones han haver de ser evacuades per un incendi en una residència d'avis. Per sort, no hi va haver ferits de gravetat i el centre i els seus usuaris podran tornar, a poc a poc, a la normalitat.

El succés va tenir lloc a una residència situada al carrer de l'Era de l'Huguet, aproximadament a les 20.30 hores, quan es va iniciar un incendi al magatzem que hi ha a la planta baixa del centre, tal com van informar els bombers. El cos d'emergències es va desplaçar fins a la zona, enviant-hi 12 dotacions. Una vegada allí, van ajudar els treballadors de la residència a treure els usuaris -que es trobaven a la primera i a la segona planta- i van iniciar les tasques per controlar el foc. Finalment, l'incendi es va declarar controlat al voltant de les 21.30 hores, mentre els residents van ser traslladats provisionalment al pavelló de l'escola Oms i de Prat, segons 'Regió 7'.

Una vegada el foc es va controlar, els Bombers van revisar tot l'edifici per fer una primera avaluació dels danys. Amb una càmera tèrmica es van revistar el fals sostre i els ascensors per descartar punts calents. També van ventilar les habitacions per tal que els usuaris poguessin tornar al centre com més aviat millor. Tal com van informar els bombers, s'espera que els residents puguin tornar a ocupar les seves habitacions ben aviat.

Segons els Bombers de la Generalitat, es van evacuar 65 persones, tot i que 'Regió 7' informa que la xifra es podria elevar a 73. En tot cas, no va fer falta lamentar mals majors. Només uns quants d'ells van haver de ser ateses pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que els va proporcionar oxigen al lloc dels fets; i quatre treballadors i tres usuaris, tot i ser ferits de poca consideració, van haver de ser derivats a l'Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa per inhalació de fum.

Es desconeixen les causes del foc

A hores d'ara, però, encara no se sap l'origen de les flames. El foc es va iniciar a la planta baixa, on hi ha el magatzem, però no s'ha pogut determinar la causa de l'incendi. Tot i això, va ser el fum qui va causar més problemes a treballadors i bombers a l'hora de desallotjar els usuaris de la residència.


Comentaris

envia el comentari