ENQUESTA

📊 Creus que haurien de concedir als presos catalans el règim de semillibertat?

Troben la jove de 15 anys desapareguda a Celrà, a Girona

Els familiars de Noa Ruiz Casabo creuen que podria estar a Barcelona, acompanyada d'un major d'edat, i els Mossos no descarten una fugida voluntària
Els seus familiars i amics creuen que està a Barcelona, en companyia d'algun major d'edat | Xarxes socials

 

 

[Notícia actualitzada: 23/07/2018]

Els Mossos d'Esquadra han informat que Noa, la jove de 15 anys natural de Celrà, a la comarca del Gironès, que havia desaparegut el passat 15 de juliol, ha estat trobada sana i estalvia. Des de la policia catalana han volgut agrair la col·laboració ciutadana a través de les xarxes socials en els últims dies.

 

Els Mossos d'Esquadra van iniciar dimarts 17 de juliol la cerca d'una jove de 15 anys originària del municipi de Celrà, al Gironès, que va desaparèixer el diumenge anterior. Diversos amics i familiars de Noa Ruiz Casabo van indicar que podria estar a Barcelona, acompanyada d'un major d'edat, i és que la darrera pista que tenien sobre el seu parador és que estava en un hotel de la capital catalana dilluns. 

 

Fonts de la policia catalana han indicat que no es descarta que pugui tractar-se d'una fugida voluntària, perquè la jove es va posar en contacte amb la seva família per tranquil·litzar-los, assegurant que està «molt bé», i que «no volia tornar». Després de fer arribar aquests missatges, la jove va canviar el seu número de telèfon, perquè cap familiar seu la pogués localitzar. 

 

La jove desapareguda és veïna de Celrà, al Gironès | Xarxes socials

 

Persones pròximes a la menor també han assegurat que dilluns passat va publicar una imatge a les xarxes socials feta des d'un balcó, i una amiga de la família va reconèixer el carrer i la ubicació. Es tractava d'un hotel barceloní, però el pare de la desapareguda confessa no saber «si realment ha passat la nit allà», o si el que intenta és donar pistes falses per impedir que la localitzin. Amb tot, l'home ha agraït el suport rebut a les xarxes socials, i l'ajuda de les persones que han compartit la fotografia de la noia. 

 

Carles Puigdemont ha compartit dues imatges de la jove

Precisament un dels que ha col·laborat en la cerca de la jove gironina ha estat Carles Puigdemont. L'expresident ha compartit a través del seu perfil de Twitter una publicació amb dues imatges de la menor i un missatge on es demanava ajuda per trobar-la.

 

«Gent de Barcelona, necessito la vostra ajuda. Aquesta és la meva cosina, Noa Ruiz Casabo, viu a Celrà. L'últim que sabem sobre ella és que ha marxat a Barcelona», diu el text. A més, si es té qualsevol informació sobre la menor, es demana posar-se en contacte amb els Mossos d'Esquadra, o trucar al número de telèfon 693296425.

 

Desapareix un veí de Mataró

També cal dir que aquest dimarts ha desaparegut un home de 72 anys al barri de Rocafonda de Mataró. Els Mossos han demanat la col·laboració ciutadana per tal de trobar Manuel Caballero Cáliz, a qui se li ha perdut la pista al voltant de les 8.30 hores del matí. En el moment de la desaparició, vestia camisa de quadres verds i blancs, pantaló llarg de color gris fosc i sabatilles d'estar per casa. 

 

Manuel Caballero Cáliz, en una imatge difosa pels Mossos d'Esquadra | cedida