Desaparegut un home de 51 anys al riu Llobregat després de saltar per salvar un dels seus gossos

Mossos, Bombers i Protecció Civil han iniciat un dispostiu de cerca de l'home a Gironella

Gossos de la Creu Roja en el dispositiu de recerca.
Gossos de la Creu Roja en el dispositiu de recerca. | Creu Roja

 

Un home de 51 anys hauria desaparegut després de sortir a passejar amb els seus gossos al riu Llobregat, al seu pas per la localitat de Gironella, al Berguedà. En aquests moments participen en la cerca efectius dels Bombers de la Generalitat, Creu Roja, Mossos d'Esquadra i altres voluntaris.

Segons apunten les primeres informacions, l'home passejava habitualment per la vora del riu Llobregat i se sospita que pot haver caigut a l'aigua. Un dels animals que passejava amb ell ha estat tret del riu, tot i que no hi ha indicis de l'altre animal. Ha estat en aquest moment quan s'ha mobilitzat el dispositiu d'emergència.

Efectius dels Bombers de la Generalitat treballant a la zona on s'ha perdut l'home.
Efectius dels Bombers de la Generalitat treballant a la zona on s'ha perdut l'home. | CatalunyaDiari.cat

 

Per part dels Bombers, s'hi ha desplaçat un helicòpter, grups subaquàtics i quatre dotacions terrestres, tot i que l'helicòpter s'ha retirat després d'una observació aèria sense novetats. Els Mossos d'Esquadra han traslladat cinc patrulles, mentre que la Creu Roja ha mobilitzat els gossos de recerca, preparats per rastrejar sota l'aigua.

Crescuda dels rius a Catalunya

«Els efectius d'emergències continuen els treballs de recerca del veí de Gironella desaparegut aquest matí al riu Llobregat al seu pas per Gironella. Molta precaució! El riu continua baixant amb molta virulència», ha anunciat fa unes hores l'Ajuntament de Berguedà. En aquest sentit, el consistori anuncia que el riu ha augmentat el seu cabal i que és perillós apropar-se a la llera.

Arran de les últimes pluges, els rius han experimentat una crescuda important. Per aquest motiu, s'espera que al llarg de la tarda augmenti el cabal, fet que podria dificultar les tasques del dispositiu. 


Comentaris

envia el comentari