IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Desapareix un home que necessita medicació urgent al Maresme

La policia fa una crida a la ciutadania perquè ajudi a trobar-lo

Desaparegut
La Guàrdia Civil demana col·laboració ciutadana per trobar el desaparegut  | Twitter | @guardiacivil

Juan Sureda Ruscalleda va desaparèixer fa més d'una setmana a Tordera, al Maresme. Va ser el 27 de febrer quan es va perdre la pista de l'home, un home de 48 anys, d'uns 70 quilos de pes i 1,75 metres d'alçada, amb els cabells curt i d'ulls marrons. El desaparegut necessita medicació urgent i la Guàrdia Civil ha fet una crida a la ciutadania demanant ajuda per poder-lo trobar sa i estalvi.

Catalunya, comunitat amb més desaparicions d'alt risc.

Ministeri d'Interior
El ministeri d'Interior pretén millorar la investigació i el tracte amb els familiars en les desaparicions   | Ministeri d'Interior

El ministeri d'Interior ha publicat dades sobre les desaparicions, de les quals se'n desprèn que Catalunya és la comunitat autònoma on més casos se'n registren. Acumula 547 denúncies actives, és a dir, sense resoldre, de les que 39 han estat confirmades com «d’alt risc». Si filem prim, Barcelona és al capdavant, amb 389 denúncies, seguida de Madrid, on s’han registrat 347 desaparicions.

Un 66% de les denúncies per desaparició a nivell estatal impliquen menors d'edat, una xifra que creix amb els anys i que va patir un augment especialment significatiu el passat 2018. A Catalunya, continuen actives 190 denúncies i 137 d'aquestes, són només a Barcelona. La meitat dels casos responen a fugues de centres d'acolliment per a menors estrangers no acompanyats, coneguts com a ‘menes’.

Els captats per sectes, casos complicats

El Ministeri d'Interior treballa en un protocol per millorar les investigacions i el tracte als familiars. Els seus representants s’han reunit, per exemple, amb familiars de víctimes captades per sectes, per conèixer de prop les circumstàncies en què es produeixen aquestes desaparicions, peculiars per les dificultats que es troben els qui les pateixen a l'hora d'acreditar els fets. Un altre impediment és l'absència d'un marc legal que reconegui el delicte de persuasió coercitiva

Interior designarà 'coordinadors provincials' que gestionin els casos de manera més personalitzada i  posarà en marxa també una pàgina web on s'inclouran fotos d'aproximadament 12.500 persones que són actualment a Espanya considerades oficialment desaparegudes.


Comentaris

envia el comentari