Imatge d'un vehicle de la Unitat de Rescat Aquàtic dels Bombers de Valladolid

Busquen un home desaparegut al Pisuerga, on es busca un cocodril de 2 metres

L'home ha volgut creuar però se li ha perdut la pista

La Policia Nacional i els Bombers  busquen un home que ha desaparegut  en les últimes  al riu Pisuerga al seu pas per Valladolid.  Cal recordar que, des de fa uns dies, es busca un cocodril de 2 metres que suposadament s'ha vist per la zona entre els rius Duero i Pisuerga, a Simancas, a la mateixa província.

Segones han informat fonts de la Delegació del govern, el desaparegut és un home de 36 anys que, amb clars signes d'embriaguesa, s'ha despullat i s'ha banyat al riu per intentar arribar a l'altre costat, però se li ha perdut la pista. 

Justament, la Guàrdia Civil va anunciar el dimarts, 9 de juny, que seguiria la cerca de l'animal durant les pròximes hores davant una baixada de temperatures que podria haver fet que el cocodril entrés en un període de letargia, i per tant, estigués inactiu. 

Un cocodril d'1,5 metres, perillós i espantadís

La decisió va arribar després que el delegat del govern a Castella i Lleó, Javier Izquierdo, anunciés que a última hora del dimarts se suspendria la cerca del cocodril després de dies sense trobar indicis  de la seva existència, tot i que hi ha experts  que sí que han identificat petjades  que podrien correspondre a l'animal i restes d'altres peixos devorats per un animal d'aquestes característiques. 

La subdelegació del govern va anunciar també que l'animal, un cocodril del Nil, es considera una espècie perillosa però també espantadissa, motiu pel qual s'està intentant cercar el rèptil amb molta cura per evitar que surti d'una zona d'uns cinc quilòmetres, de la qual els experts consideren que no sortirà si no se sent amenaçat. 

Les autoritats locals de la zona ja han alertat la població sobre la possible presència del cocodril. Alcaldes de Tordesillas, San Miguel del Pino i Villamarciel ja han demanat extremar les precaucions i evitar apropar-se al riu, especialment als pescadors i piragüistes que acostumen a realitzar activitats a la zona.