IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Denuncien la desaparició d'un nen de 14 anys a Rubí

Al menor, de 14 anys, se l’ha vist per última vegada aquest matí a les 10 hores

Mossos d'Esquadra
El menor de 14 anys ha desaparegut aquest dilluns 18 de març a Rubí | Mossos d'Esquadra

 

Els familiars d’en Robert han denunciat a través de les xarxes socials la desaparició del menor, de 14 anys i de Rubí, que ha estat vist per última vegada avui, dilluns 18 de març, a les 10 hores a la mateixa ciutat. L’últim cop que l’han vist portava un xandall negre i una motxilla vermella del col·legi. Demanen que si algú el veu contacti amb la família.

Els Mossos busquen una noia desapareguda a Cornellà de Llobregat

Els Mossos també demanen col·laboració ciutadana per a trobar Janet, una noia de Viladecans, al Baix Llobregat, que va desaparèixer el passat 13 de març a Cornellà. Per facilitar la cerca, la policia ha detallat que té 39 anys i porta unes ulleres de color negre.

Ja fa quatre dies que es va perdre la pista de Janet. Els Mossos demanen que qualsevol testimoni que l'hagi vist o en tingui alguna pista truqui al telèfon 112. Fa anys que la policia catalana disposa d'una oficina d'atenció a les persones desaparegudes, pionera a Europa. De fet, gran part de les desaparicions s'acaben resolent.

Desapareguda
Fa dies que busquen la Janet, desapareguda el 13 de març a Cornellà de Llobregat | Mossos d'Esquadra

 

Catalunya, comunitat amb més desaparicions d'alt risc

El ministeri d'Interior ha publicat dades sobre les desaparicions, de les quals se'n desprèn que Catalunya és la comunitat autònoma on més casos se'n registren. Acumula 547 denúncies actives, és a dir, sense resoldre, de les que 39 han estat confirmades com «d’alt risc». Si filem prim, Barcelona és al capdavant, amb 389 denúncies, seguida de Madrid, on s’han registrat 347 desaparicions.

Un 66% de les denúncies per desaparició a nivell estatal impliquen menors d'edat, una xifra que creix amb els anys i que va patir un augment especialment significatiu el passat 2018. A Catalunya, continuen actives 190 denúncies i 137 d'aquestes, són només a Barcelona. La meitat dels casos responen a fugues de centres d'acolliment per a menors estrangers no acompanyats, coneguts com a ‘menes’.


Comentaris

envia el comentari