Desapareixen de la gespa del Camp Nou dos equips fotogràfics valorats en 50.000 euros

El Barça ha anunciat que posarà el fet a disposició dels Mossos

El primer robatori va ocórrer durant el clàssic del desembre de 2016. | EFE

En els últims dos mesos el Camp Nou ha estat l'escenari protagonista de dos greus robatoris. Els lladres s'han emportat dos equips de fotografia valorats en 25.000 euros cadascun i, de moment, el club no ha pogut saber qui ha sigut. Sembla que en les dues ocasions, els fets han ocorregut un cop finalitzat el partit i mentre els fotògrafs anaven recollint els seus equips. El Barça ha posat els dos casos a disposició dels Mossos, que han obert dues investigacions per descobrir als autors del robatori, tot i que ja avancen que creuen que serà molt complicat recuperar el material.

Mostra de l'equip robat | CatalunyaDiari.cat

 

Segons informacions publicades per El Periódico, el primer robatori es va produir durant l'últim clàssic, disputat el desembre de 2016 al camp barceloní, i l'ultim ha tingut lloc el set de febrer durant el matx de la Copa del Rei entre el barça i l'Atlètic. En les dues ocasions el material robat ha estat exactament el mateix, una sofisticada càmera Canon ED-X, valorada en uns 5.000 euros, i un objectiu d'alta qualitat de la mateixa casa, que costa 11.000 euros. a més, els lladres es van emportar diversos accessoris, transmissors, beteries i tarjetes d'imatge. Segons Albert Gea, fotògraf de l'agència de notícies Reuters a qui pertanyia el material robat i company de l'altre desafortunat fotoperiodista: «Sabien perfectament el que s'emportaven perquè davant de tant material van escollir la càmera més sofisticada i l'objectiu més car, difícils de col·locar al mercat, evidentment, però els més costosos». 

Ambdos professionals asseguren que els fets van ocórrer en qüestió de dos minuts i expliquen: «No estava a l'accés del públic, de la grada, de la tribuna, ja que estava, com a molt, a tres o quatre metres. És algú que ja és a la gespa, que té permís per estar allà». Els afectats encara no han pogut veure les imatges de seguretat del partit, que están a disposició dels Mossos per garantir la privacitat dels espectadors i que ara formen part del procés d'investigació. Tant els Mossos com el Barça reconeixen estar «seriosament preocupats» pels dos furts, ja que es tracta d'un material professional i, com indica el club:«ha creat intranquil·litat entre els fotògrafs que treballen sobre la gespa i que han de seguir fent-ho sense por de tornar a ser robats».

Per la seva banda, els Mossos, que segueixen en contacte amb el departament de seguretat del Barça, aseguren que: «és evident que, a més de prendre declaracions a la gent que era en aquells moments en aquest punt, que és molt variada, encara que tots estan acreditats, s'acabaran visionant les imatges, ja que tot forma part de la investigació que s'ha posat en marxa». El procés, per tant, consisteix primer en presentar la denúncia, que provoca una investigació dels Mossos, que, en efecte, en el procés acabaran visionant les imatges. 


Comentaris

envia el comentari