Desarticulen una xarxa que va introduir a Barcelona 350 immigrants asiàtics

En l’operació, la Policia Nacional ha detingut onze membres d’aquesta organització que traficava amb persones

La Policia Nacional ha desarticulat una xarxa que va introduir 350 immigrants d'origen asiàtic a Barcelona
La Policia Nacional ha desarticulat una xarxa que va introduir 350 immigrants d'origen asiàtic a Barcelona | Policia Nacional

La Policia Nacional ha desarticulat una xarxa dedicada a introduir immigrants d'origen asiàtic a Espanya mitjançant embarcacions. En aquest sentit ha detingut onze membres de la xarxa a Barcelona, segons ha informat aquest dijous en un comunicat. Concretament, l'organització, formada per ciutadans de Bangladesh, presumptament va facilitar l'arribada d'almenys 350 ciutadans asiàtics procedents del citat país, així com de Sri Lanka, el Pakistan i l'Índia, per fer-ho, havien de pagar entre 14.000 i 20.000 euros cadascun.

En l'operació policial es van fer tres entrades i escorcolls i cinc inspeccions comercials a la ciutat de Barcelona, i en total s'han intervingut 18.000 euros, segells d'organismes oficials de Bangladesh, documentació falsificada, 32 passaports, més de 200 documents tipus certificats així com dispositius d'emmagatzematge massiu d'informació.

Traficaven amb immigrants irregulars d'origen asiàtic

La investigació va començar arran de l'arribada a la costa gaditana de diverses embarcacions amb immigrants irregulars d'origen asiàtic, que venien a partir de diferents organitzacions criminals que es dedicaven a traficar amb persones.

Onze detinguts a Barcelona en la desarticulació d'una xarxa de tràfic d'immigrants asiàtics
Onze detinguts a Barcelona en la desarticulació d'una xarxa de tràfic d'immigrants asiàtics | Policia Nacional

Una organització s'encarregava de la captació en origen, una altra gestionava els trasllats i l'allotjament als països de trànsit, una altra materialitzava la travessia marítima, i la principal, establerta a Espanya, coordinava tots els aspectes operatius des de l'inici fins al final. Tenien una infraestructura per a la captació i el trasllat d'immigrants als seus països de procedència, en què eren allotjats a ciutats de països de trànsit com Algèria (Alger, Orà, Maghnia) i el Marroc (Rabat, Casablanca, Tetuan, Oujda).

El 'modus operandi' es basava en l'obtenció de manera fraudulenta de visats per viatjar a Algèria, a la seva representació consular a l'Índia, i després de volar al país nord-africà, eren allotjats a ciutats frontereres amb el Marroc fins que eren guiats a peu en horaris nocturns i amb la connivència de les autoritats de control fronterer de tots dos països, fins al Marroc.

Falsificaven els documents a Barcelona

Mantenien els immigrants allotjats durant mesos en habitatges de ciutats marroquines en condicions d'amuntegament on se'ls proporcionava manutenció i se'ls ocultava fins al viatge. Des de la ciutat de Barcelona, on es trobaven els principals traficants de la xarxa, es donaven les ordres i comunicacions als captadors i als intermediaris.

També s'encarregaven de tots els trajectes i allotjaments dels immigrants, des dels països asiàtics d'origen fins al viatge a Algèria amb avió, el pas de frontera a peu fins al Marroc i a través de l'Estret de Gibraltar o el Mar d'Alborán fins a Espanya. A més a més, la xarxa comptava amb un falsificador a Barcelona que feia servir diversos segells d'organismes oficials de Bangladesh amb els quals expedia certificats d'antecedents penals i renovava passaports.


Comentaris

envia el comentari