IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Desarticulada a Castelldefels una banda liderada per un marroquí amb un arsenal d'armes de guerra

Els investigats subministraven armes a altres grups i organitzacions criminals i fins i tot terroristes

La policia nacional espanyola ha confiscat un fusell d'assalt tipus AK, dos subfusells metralladors, quatre rifles, una escopeta de canons retallats, una escopeta repetidora, tres pistoles —una del calibre 45 amb silenciador—, un revòlver calibre 357, gran quantitat de munició de diferents calibres, carregadors, armilles antibala i armes blanques. Aquest arsenal pertanyia a un grup format per individus de nacionalitats espanyola i marroquina, i estava destinat al tràfic il·lícit, segons la policia. En l'operació han arrestat sis persones més i s'han practicat cinc escorcolls a la zona de Barcelona.

Les investigacions es van iniciar el 2016 quan es va detectar un grup liderat per un individu d'origen marroquí, resident a la perifèria de Barcelona, ​​sobre el qual requeien sospites de liderar una organització criminal dedicada al tràfic d'armes de foc. Les primeres indagacions van determinar que els investigats desenvolupaven la seva activitat en les localitats de Castelldefels, Mataró i Barcelona. Tal com van anar avançant les indagacions es van trobar indicis que apuntaven que els investigats subministraven armes a altres grups i organitzacions criminals i fins i tot terroristes. El control permanent a què van ser sotmesos permetre detectar a finals del passat any la celebració de diverses reunions que van mantenir a Barcelona. Al mes de desembre es va comprovar un augment significatiu de la seva activitat i la realització d'un viatge a Noruega per part del màxim responsable de l'organització; un ciutadà també de nacionalitat marroquina-.

Frustrat un trasllat d'armes

Després del desplaçament del principal investigat al nord d'Europa, els agents van percebre un descens important dels seus moviments fins que, en la matinada del 11 de gener, es van observar conductes de diversos dels sospitosos que apuntaven que podrien estar preparant un enviament d'armes. Davant d'aquesta possibilitat es va establir un complex dispositiu amb l'objectiu de frustrar qualsevol transacció que pretenguessin fer.

A primera hora del matí es va comprovar que el líder de la trama i un altre membre de l'organització manipulaven una bossa de grans dimensions i un carret de supermerat. Posteriorment van introduir tot el material en un vehicle estacionat davant de la porta del seu domicili i van iniciar la marxa cap a la sortida de Castelldefels. En aquell moment, agents del GOES de la Prefectura Superior de Policia de Catalunya van interceptar el vehicle i van detenir els seus ocupants després de comprovar que portaven armes al seu interior.

Immediatament es va procedir a la detenció de la resta d'investigats a Mataró i Barcelona, ​​a l’escorcoll dels domicilis que ocupaven i de dos trasters. Tant en el vehicle com en els escorcolls, els agents van confiscar un fusell d'assalt tipus AK, dos subfusells metralladors, quatre rifles, una escopeta de canons retallats, una escopeta repetidora, tres pistoles -una del calibre 45 amb silenciador-, un revòlver calibre 357, gran quantitat de munició de diferents calibres -9 mm llarg i curt, 32 mm, 38 SPL, 22 mm i cartutxos d'escopeta i de fogueig-, carregadors, una pistola elèctrica, armilles antibala, armes blanques (matxets, punyals i destrals) i distintius policials. A més de les armes, s'ha intervingut dues bosses i un paquet amb prop d'un quilo de diferents substàncies estupefaents.


Comentaris

envia el comentari