Desarticulada a TGN una banda especialitzada en robatoris d'or i joies en domicilis

Els lladres feien servir una escala telescòpica i portaven les peces sostretes a un botiga d'or per fondre-les

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat una organització especialitzada en robatoris d'or i joies a domicilis arreu del territori. Els agents  de la policia catalana van detenir dimecres passat, a Tarragona i Cubelles, sis persones d'entre 19 i 50 anys, quatre de nacionalitat croata i dues russes, com a presumptes autores d'un delicte d'organització criminal. Dels sis detinguts, a tres dones i a un home se'ls atribueixen nou delictes de robatori amb força a domicili; mentre que a l'altra dona i a l'altre home se'ls acusa d'un delicte de receptació. Aquests dos últims eren propietaris d'una botiga d'or i fonien les joies provinents dels robatoris.

La investigació policial es va iniciar al maig quan els Mossos van tenir coneixement d’un seguit de robatoris en domicilis arreu del territori darrere dels quals hi havia una organització criminal perfectament conxorxada. Entre febrer i abril haurien comès nou robatoris amb força en immobles, alguns d'ells en grau de temptativa. Concretament, van cometre tres robatoris a Tarragona, dos a Balaguer, un a Valls, un a Solsona, un a Sabadell i un darrer a Parets del Vallès. De la investigació es desprèn que els detinguts sempre es desplaçaven amb el mateix vehicle arreu del territori.

Es calcula que el material intervingut, entre joies i or, tindria un valor aproximant d’un milió d’euros. Normalment feien comprovacions abans d’entrar a robar i tocaven el timbre per verificar que no hi hagués ningú a l’interior. Un cop asseguraven que la casa no estava habitada utilitzaven una escala telescòpica per accedir a les plantes superiors mentre alguns dels membres vigilaven l’entorn.

Fonien l'or de les joies sostretes en una botiga de Tarragona

A mesura que anava avançant la investigació, els Mossos van relacionar un matrimoni, propietaris d’un establiment de compravenda d’or de Tarragona, amb els membres de l’organització. Aquests fonien l’or provinent de les joies sostretes als robatoris i d’aquesta manera evitaven la seva identificació i no deixaven rastre de la procedència. Els agents van comprovar que els responsables de l’establiment investigat no demanaven cap mena de documentació als clients que els hi venien or i joies, incomplint així la llei.

En aquest sentit, durant la investigació es va fer una inspecció al local i es va aixecar acta per les irregularitats. Amb els membres del grup identificats i la seva activitat il·lícita corroborada, la policia catalana va muntar un dispositiu policial el 5 de maig, en què es van realitzar dues entrades en els domicilis dels detinguts, a Vila-seca i Cubelles. En el mateix operatiu també es va fer l’entrada en l’establiment de compravenda d’or situat a Tarragona.

Joies, diners en efectiu telèfons mòbils i un vehicle d'alta gamma

Al domicili de Cubelles es van detenir tres dones i un home. Allà es va intervenir l’escala telescòpica utilitzada en els robatoris, així com eines i altres estris emprats pels lladres. A més, es va trobar documentació, diversos mòbils, 12 peces de joieria, una balança de precisió i es va intervenir el vehicle que utilitzaven per desplaçar-se. En el domicili de Vila-seca es va intervenir una arma de foc curta detonadora, tipus pistola calibre nou mil·límetres; 700 euros en efectiu, 60 peces de joieria, telèfons mòbils i un vehicle d’alta gamma.

Finalment, en l’establiment de compravenda d’or de Tarragona es va detenir els propietaris i es van comissar 13.000 euros en efectiu, 80 peces de joieria, més de 13 quilos de peces d’or i dos forns per desfer les joies.

Una de les detingudes va quedar en llibertat després de declarar a comissaria amb l’obligatorietat de presentar-se davant l’autoritat judicial quan sigui requerida. La resta van passar aquest dissabte a disposició judicial davant del jutjat en funcions de guàrdia de Tarragona. La investigació continua oberta i els Mossos no descarten més detencions.


Comentaris

envia el comentari