Desarticulada una banda que havia desvalisat botigues de telefonia a Tarragona i Reus

A Catalunya tamb茅 ho havien fet a Mollerusa | En tot l'Estat ho van fer en 32 botigues

policia nacional
Desarticulada una banda que havia desvalisat 32 botigues de telefonia arreu de l'Estat | Policia Nacional

La Policia Nacional ha desarticulat una banda criminal que havia desvalisat fins a 32 botigues de telefonia arreu de l'Estat. A Catalunya, els pispes van atracar establiments a Reus, Tarragona i Mollerussa. El grup delictiu estava format per uns 20 membres, cometia els assalts de matinada i utilitzava un o dos vehicles 鈥搑obats pocs dies abans- per encastar-los contra la porta o l'aparador de la botiga.

El clan criminal destacava per la seva rapidesa pel fet que algun dels robatoris es va fer en tan sols 50 segons i la seva gran itiner脿ncia, ja que van arribar a rec贸rrer 1.000 quil貌metres en una sola nit per cometre un assalt. El valor total dels tel猫fons robats sumaria uns 700.000 euros, uns terminals sostrets que eren enviats a Romania a trav茅s d'empreses de paqueteria. La policia espanyola ha pogut recuperar 116 'smartphones' localitzats a l'interior de la maleta d'un dels arrestats.

Els autors materials dels robatoris rotaven cont铆nuament 鈥攁nant i tornant de Romania鈥 i han estat arrestats a Espanya (11), Romania (4), Fran莽a (3), It脿lia (1) i Su猫cia (1). La investigaci贸 va comen莽ar l'any 2017 arran d'un robatori en una botiga d'Albacete amb el m猫tode de l'encastament d'on van sostreure terminals per valor de 23.000 euros. L'objectiu de l'organitzaci贸 eren botigues de telefonia m貌bil, que assaltaven a altes hores de la matinada encastant vehicles contra la porta o l'aparador. Tamb茅 feien servir maces per trencar els panys d'acc茅s als magatzems dels establiments i aix铆 robar el material guardat.

A Catalunya, els pispes van atracar establiments a Reus, Tarragona i Mollerussa
A Catalunya, els pispes van atracar establiments a Reus, Tarragona i Mollerussa | Policia Nacional

 

L'operaci贸 s'ha saldat amb 20 detencions

En una primera fase el passat mes de juny, la policia va arrestar 11 integrants del grup criminal, quatre dels quals es disposaven a fugir d'Espanya a trav茅s de la Jonquera i un d'ells era el cap de l'organitzaci贸 delictiva. Un altre dels arrestos es va produir a l'aeroport de Val猫ncia quan un dels lladres es disposava a agafar un vol amb dest铆 Romania.

Ja en una segona fase de la investigaci贸 es van emetre diverses ordres europees de detenci贸 i entrega per als membres de l'organitzaci贸 repartits per Fran莽a, It脿lia, Su猫cia i Romania. L'operaci贸 s'ha saldat amb la detenci贸 de 20 persones, 11 de les quals han ingressat a pres贸. Els agents de la Policia Nacional tamb茅 han aconseguit recuperar un vehicle de gamma alta valorat en 80.000 euros que va ser robat a Almeria, i que va ser utilitzat per l'organitzaci贸 criminal en els seus quatre 煤ltims robatoris a Sabi帽谩nigo, Mollerussa, Vila-real i Elda.


Comentaris

envia el comentari