Desarticulada una banda que havia desvalisat botigues de telefonia a Tarragona i Reus

A Catalunya també ho havien fet a Mollerusa | En tot l'Estat ho van fer en 32 botigues
Desarticulada una banda que havia desvalisat 32 botigues de telefonia arreu de l'Estat | Policia Nacional

 

La Policia Nacional ha desarticulat una banda criminal que havia desvalisat fins a 32 botigues de telefonia arreu de l'Estat. A Catalunya, els pispes van atracar establiments a Reus, Tarragona i Mollerussa. El grup delictiu estava format per uns 20 membres, cometia els assalts de matinada i utilitzava un o dos vehicles ‚Äďrobats pocs dies abans- per encastar-los contra la porta o l'aparador de la botiga.

 

El clan criminal destacava per la seva rapidesa pel fet que algun dels robatoris es va fer en tan sols 50 segons i la seva gran itinerància, ja que van arribar a recórrer 1.000 quilòmetres en una sola nit per cometre un assalt. El valor total dels telèfons robats sumaria uns 700.000 euros, uns terminals sostrets que eren enviats a Romania a través d'empreses de paqueteria. La policia espanyola ha pogut recuperar 116 'smartphones' localitzats a l'interior de la maleta d'un dels arrestats.

 

Els autors materials dels robatoris rotaven cont√≠nuament ‚ÄĒanant i tornant de Romania‚ÄĒ i han estat arrestats a Espanya (11), Romania (4), Fran√ßa (3), It√†lia (1) i Su√®cia (1). La investigaci√≥ va comen√ßar l'any 2017 arran d'un robatori en una botiga d'Albacete amb el m√®tode de l'encastament d'on van sostreure terminals per valor de 23.000 euros. L'objectiu de l'organitzaci√≥ eren botigues de telefonia m√≤bil, que assaltaven a altes hores de la matinada encastant vehicles contra la porta o l'aparador. Tamb√© feien servir maces per trencar els panys d'acc√©s als magatzems dels establiments i aix√≠ robar el material guardat.

 

A Catalunya, els pispes van atracar establiments a Reus, Tarragona i Mollerussa | Policia Nacional

 

L'operació s'ha saldat amb 20 detencions

En una primera fase el passat mes de juny, la policia va arrestar 11 integrants del grup criminal, quatre dels quals es disposaven a fugir d'Espanya a través de la Jonquera i un d'ells era el cap de l'organització delictiva. Un altre dels arrestos es va produir a l'aeroport de València quan un dels lladres es disposava a agafar un vol amb destí Romania.

 

Ja en una segona fase de la investigaci√≥ es van emetre diverses ordres europees de detenci√≥ i entrega per als membres de l'organitzaci√≥ repartits per Fran√ßa, It√†lia, Su√®cia i Romania. L'operaci√≥ s'ha saldat amb la detenci√≥ de 20 persones, 11 de les quals han ingressat a pres√≥. Els agents de la Policia Nacional tamb√© han aconseguit recuperar un vehicle de gamma alta valorat en 80.000 euros que va ser robat a Almeria, i que va ser utilitzat per l'organitzaci√≥ criminal en els seus quatre √ļltims robatoris a Sabi√Ī√°nigo, Mollerussa, Vila-real i Elda.

Comentaris