Desarticulada una banda per robatoris amb força i violents contra propietaris d'establiments xinesos

Els homes vigilaven els comerços i seguien fins a casa els seus responsables

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Tarragona han detingut tres homes com a presumptes autors de vuit robatoris amb força a domicilis, un robatori violent i per pertinença a grup criminal. El grup de presumptes lladres cometien robatoris a domicilis de ciutadans d'origen xinès que regentaven comerços.

La investigació va començar el març, quan es va detectar un augment de denúncies relacionades amb robatoris amb força a domicili en què les víctimes sempre eren ciutadans xinesos propietaris de negocis que generaven ingressos importants. El grup, itinerant, seleccionava establiments segons els seus beneficis econòmics i quan tancaven, seguia els propietaris fins a casa per robar-los. Segons expliquen els Mossos d'Esquadra, en un dels robatoris els lladres van arribar a endur-se fins a 53.000 euros en metàl·lic.

La investigació policial es va precipitar el 23 d'abril la investigació perquè el grup va intentar un altre robatori a  Tarragona i la Guàrdia Urbana va poder detenir un dels lladres mentre fugien i, unes hores després, els altres dos.

L'endemà els agents van fer una entrada i escorcoll al domicili dels autors del robatori a Salou. Els Mossos van recuperar diversos dels objectes sostrets així com peces de roba utilitzades durant els robatoris. Els investigadors han pogut relacionar els tres detinguts amb vuit robatoris amb força a domicili i un robatori violent.

La investigació continua oberta, perquè la policia creu que els lladres formen part d'una estructural criminal més gran. Alguns dels arrestats tenen antecedents per fets similars a Bèlgica, Holanda, França, Àustria, Eslovènia i Portugal, fet que demostra la itinerància d'aquest tipus de delinqüència per tot Europa. Els tres detinguts van passar a disposició judicial el 26 d'abril i el jutge va decretar l’ingrés a presó per a tots tres.

Els Mossos ho anuncien a les xarxes socials

Els Mossos d'Esquadra també han anunciat l'arrest d'aquesta banda als seus comptes oficials a les xarxes socials. Mitjançant un vídeo d'un minut, els cos policial català informa del cas, destacant els 53.000 euros que es van endur els lladres en un dels robatoris.

Al vídeo es pot veure com els arrestats assalten una casa, entren per una finestra i per una porta amb l'objectiu d'endur-se els diners en metàl·lic. Tots van amb la cara parcialment tapa gràcies a una màscareta i un d'ells va amb motxilla. Els Mossos han informat que «desarticulem un grup de lladres que cometien robatoris a domicilis de ciutadans d'origen xinès propietaris de negocis amb un alt rendiment econòmic. Els 3 arrestats han ingressat a presó».


Comentaris

envia el comentari