YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Cau una organització de narcotràfic que blanquejava diners amb criptomonedes a Barcelona

Utilitzaven aquest sistema per amagar els seus beneficis de la venda de marihuana

Plantació marihuana
La Policia Nacional ha intervingut 1.000 plantes de marihuana | Policia Nacional

La Policia Nacional ha desarticulat una organització de traficants de marihuana a través de la detenció de cinc persones a Algesires i dues a Barcelona, cinc de les quals han entrat a presó. En aquesta operació els investigadors han descobert un nou sistema per fabricar moneda digital amagant els beneficis minant criptomonedes a través d'equips informàtics per valor de 115.000 euros.

Es van intervenir 1.000 plantes de cànnabis

La investigació va començar a principis de gener després de detectar un habitatge unifamiliar en una zona residencial de la ciutat andalusa utilitzat com a laboratori per al cultiu de marihuana. Les investigacions van permetre als policies identificar alguns dels líders de l'organització, part d'ells residents a la província de Barcelona. També es va constatar que posseïen nombrosos béns i titularitats a nom de diferents empreses relacionades entre si sense activitat laboral.

Un cop es va saber que els investigats tenien la collita de plantes de cànnabis a punt per ser recollida per a la seva distribució, es van realitzar cinc registres en els quals es van desmantellar tres laboratoris per al cultiu i elaboració de cànnabis sativa on es van intervenir les 1.000 plantes, amb un pes de 52 quilos de marihuana, així com una instal·lació situada en una nau industrial de Barcelona en què s'estava preparant un cultiu d'altres 2.000 plantes més.

En aquesta operació els investigadors han destapat un nou sistema per a la fabricació de moneda digital amb què els narcotraficants amagaven els beneficis obtinguts amb el tràfic de drogues. Per a això, els integrants d'aquesta organització, algun d'ells amb coneixements molt avançats en comptabilitat financera i informàtica, fabricaven, com a mínim, dues de les monedes digitals que estan en circulació.

Minaven la seva pròpia criptomoneda per blanquejar els seus beneficis | Universitat de Hawaii a Manoa

 

Especialitzats en el blanqueig a través de monedes digitals

Creaven comptes corrents dins d'un entorn purament digital, sense dependència de cap entitat bancària o financera, que se sostenen gràcies a un programa informàtic en el qual es controlaria tant la comptabilitat d'aquests comptes, com l'establiment del compte o «moneder virtual». En aquests comptes dipositaven les monedes.

El procés per obtenir els beneficis venia donat per la qual cosa coneix com «minat de moneda digital» o 'cryptojacking', consistent en la generació d'algoritmes per a resoldre una sèrie de problemes matemàtics que donen com a resultat l'obtenció d'una quantitat determinada de moneda digital. Per a aquesta activitat es necessiten equips informàtics de gran potència com els intervinguts en aquesta investigació. 

En un dels registres portats a terme durant el desenvolupament de l'operació es va detectar una habitació aïllada de l'estança principal, dotada d'un sistema propi de refrigeració, en la qual es van localitzar diversos equips informàtics, així com un elevat nombre de dispositius que es comercialitzen ja preparats per a "minar" moneda virtual.


Comentaris

envia el comentari