IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Desarticulen a Cambrils una organització internacional de proxenetes

Les dones eren obligades, amb amenaces i coaccions, a estar disponibles les 24 hores del dia

La Policia Nacional ha detingut fins a 9 persones durant l'operatiu
La Policia Nacional ha detingut fins a 9 persones durant l'operatiu | Policia Nacional

La Policia Nacional espanyola ha desarticulat a Cambrils, al Baix Camp, una organització criminal que explotava sexualment dones de diverses nacionalitats. Les víctimes, explica el cos policial, eren obligades, amb amenaces i coaccions, a estar disponibles les 24 hores del dia per tal de brindar serveis sexuals i, si no complien amb una sèrie de normes internes, s’exposaven a diferents sancions.

Els proxenetes havien tingut fins a tres prostíbuls al municipi, un dels quals, que funcionava actualment, estava situat en un xalet. Ara, agents de la Policia Nacional han detingut nou persones que integraven els quatre graus de responsabilitat amb què s’estructurava l’organització, tot desenvolupant, cadascuna, diferents funcions assignades.

La investigació va començar a Cambrils l'any 2016

Segons la policia espanyola, la investigació va començar cap a finals de l’any 2016, quan una dona romanesa va denunciar que estava sent obligada a prostituir-se, per part d’un matrimoni estranger i els seus col·laboradors. Els fets van passar a Cambrils i la víctima va relatar que ella, i d’altres dones, havien d’estar a disposició les 24 hores del dia, amenaçades per les anomenades ‘mamis’, a qui havien de lliurar la meitat del que pagava el client. Els proxenetes, a més, els imposaven multes i sancions econòmiques si incomplien alguna de les normes internes de l’organització i, alhora, les dones havien de pagar en concepte de lloguer i manutenció, sumat a les tasques de neteja del local.

Una organització jerarquitzada en quatre estrats de comandament

La recerca policial va permetre saber que, tot plegat, responia a una organització criminal molt ben estructurada, amb diferents rols i funcions. Dalt de tot de la piràmide, hi havia una parella, formada per un ciutadà francès i una ciutadana romanesa, que eren els principals responsables de la banda. Per tal de cobrir legalment aquestes activitats, explica la Policia Nacional, aquesta parella havia creat una societat mercantil sense activitat real, emmarcada en l’àmbit de l’astrologia i l’espiritisme, amb la dona com a única administradora.

Per sota dels dos caps, hi havia un ciutadà francès que actuava com a lloctinent, que encara no ha pogut ser detingut i, més enllà, existia un altre grupuscle format per quatre persones —tres francesos i una dona brasilera— que s’encarregaven de l’obtenció i el desviament dels beneficis. Per això, amb la voluntat de blanquejar els ingressos de l’organisme criminal, feien servir datàfons de dos bars de la localitat, on els clients abonaven el cost dels serveis sexuals sol·licitats.

En el quart i últim esglaó, hi havia les tres encarregades o ‘mamis’ —dues espanyoles i una colombiana—, que controlaven directament les víctimes i executaven les ordres dels màxims responsables de l’entramat.

La Policia Nacional ha decomissat diversa documentació i 5.500 euros en metàl·lic
La Policia Nacional ha decomissat diversa documentació i 5.500 euros en metàl·lic | Policia Nacional

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

La Policia Nacional decomissa documentació i 5.500 euros en efectiu

Durant els registres duts a terme per la Policia Nacional espanyola al prostíbul i al domicili dels caps de l’organització, es va decomissar diversa documentació relacionada amb les activitats il·lícites —quadrants, calendaris, fitxes de servei, tarifes o consumicions— i 5.500 euros en metàl·lic.

Els detinguts, acusats de delictes relatius a la prostitució, el tràfic de persones per a l’explotació sexual, contra els drets dels ciutadans estrangers, pertinença a organització criminal i blanqueig de capitals, van ser posats a disposició de l’Autoritat judicial corresponent.


Comentaris

envia el comentari