EN DIRECTE

🚨 Tots els talls de carretera a Barcelona i Catalunya

MINUT A MINUT

🔴 La vaga general en directe

ÚLTIMA HORA

🚧 Els CDR anuncien una acampada indefinida a la Gran Via de Barcelona

Desarticulen una xarxa de comerç il·legal d'animals dissecats d'especial protecció

La Guàrdia Civil ha recuperat diverses peces dissecades a Lleida
Animals dissecats intervinguts per la Guàrdia Civil | Guàrdia Civil

 

La Guàrdia Civil ha desarticulat una xarxa de comerç il·legal d'animals d'especial protecció. En total ha recuperat nou peces dissecades en les actuacions que ha fet a Lleida, Madrid, Navarra i les Illes Balears. 

 

A Madrid, els agents del Seprona de la Guàrdia Civil han investigat una persona que actuava d'intermediari i que feia donacions d'animals. Una activitat que està equiparada a la venda segons el conveni Cites i que, segons aquest cos, «podrien ser transaccions encobertes i per tant prohibides per determinades espècies protegides»

20 exemplars d’animals dissecats a Lleida

A Lleida un taxidermista ha estat identificat per tenir 20 exemplars que eren propietat del principal encausat de Mallorca. L'home havia intentat vendre'ls tot i que el seu comerç està prohibit, per aquesta raó la Guàrdia Civil li ha decomissat les peces.

Animals dissecats intervinguts per la Guàrdia Civil | Guàrdia Civil

 

A Navarra els agents d'aquest cos han intervingut diverses parts d'un elefant africà naturalitzat, concretament el cap amb la trompa, dos ullals de resina i dues orelles de fibra de vidre.

Delictes de contraban i contra la flora i fauna silvestre

Totes aquestes actuacions formen part de la segona fase de l'operació Loxodonta, que la Guàrdia Civil va posar en marxa el gener del 2018 i en la qual es va detenir una persona per un suposat delicte de contraban i un altre delicte contra la flora i la fauna silvestre. Concretament, l'arrestat es dedicava a la banda a través d'Internet de trofeus de caça dissecats.

 

En la primera fase es van intervenir 90 animals dissecats, una setantena dels quals van ser comissats definitivament, i que al mercat negre podrien arribar a tenir un valor superior als 200.000 euros. També es van intervenir 104 armes de foc de diversos calibres, 36 d'aquestes no tenien documentació, 18 d'elles funcionaven perfectament i quatre eren armes prohibides.

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris