rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Desarticulat un grup criminal dedicat al robatori de bombones de gas freó en diverses empreses de Barcelona

Els Mossos d'Esquadra han detingut un total de tres homes i una dona
Imatge d'arxiu d'un agent dels Mossos d'Esquadra.  | TV3

 

Els Mossos d'Esquadra del municipi de Cornellà de Llobregat, al Baix Llobregat, han desarticulat un grup criminal familiar especialitzat en el robatori de bombones de gas freó, utilitzat principalment en usos domèstics.

 

Els agents van detenir el passat 4 i 5 d'abril un total de tres homes i una dona, tots 4 de nacionalitat espanyola, d'edats compreses entre els 20 i els 42 anys, i veïns de diferents municipis de Cornellà de Llobregat, Sabadell i Palau-solità i Plegamans, com a presumptes autors de 26 robatoris amb força i un robatori amb violència i intimidació en diferents empreses de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i per pertinença a grup criminal, segons fonts policials. 

  

Un total de 26 robatoris a empreses de Barcelona  

Segons han informat des dels Mossos, la investigació es va inicial el setembre del 2017, quan els investigadors van detectar un total de 27 furts i robatoris en diverses empreses de tota l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

 

Els lladres van cometre els robatori a empreses ubicades a  15 municipis diferents: Atmetlla del Vallès, Barberà del Vallès, Barcelona, Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei, Mollet del Vallès, Montmeló, Parets del Vallès, Polinyà, Sabadell, Sant Andreu de la Barca, Santa Perpetua de Moguda, Terrassa i Viladecans.
 

Segons sembla, els autors dels robatoris es desplaçaven en vehicle fins al lloc dels fets i accedient a l'interior de les empreses per sostreure el material. De fet, en una ocasió, els lladres van ser sorpresos per un treballadors de l'empresa, el qual va intentar impedir el robatori. No obstant això, auqests no van dubtar a utilitzar la violència i van envestir el treballador en la seva fugida. 

 

Els detinguts, que compten amb un total de 50 antecedents per fets de la mateix tipologia delictiva, ja van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs. No obstant això, la investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

 

El gas freó, molt preuat al mercat il·lícit

Actualment, el gas freó es fa servir principalment en usos domèstics —com neveres, aires condicionats, vehicles— i industrials —equips de refrigeració de grans superfícies, hotels i edificis, neveres industrials d’establiments comercials i similars— per a la recàrrega de sistemes de refrigeració.

 

Es tracta d’un producte nociu pel medi ambient, especialment per la capa d’ozó, del qual la normativa europea preveu la seva progressiva retirada del mercat per tal de substituir-lo per d’altres de menor impacte ambiental, motiu pel qual s’han de donar unes mesures especials i concretes per al seu emmagatzematge.

 

No obstant això, el preu de venda al públic d’una ampolla de 60 quilògrams de gas freó té un preu d’aproximadament uns 7.000 euros, fent que sigui una matèria molt preuada al mercat il·lícit.