URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

Desarticulat un grup criminal que robava en domicilis de la Catalunya Central

Cinc joves d'entre 17 i 28 anys han estat detinguts a Badalona pels Mossos després de cometre diferents robatoris a Osona, Bages i també al Baix Empordà

Imatge dels cinc detinguts
Imatge dels cinc detinguts | Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra de Manresa han detingut cinc homes, de nacionalitat xilena i cubana d'entre 17 i 28 anys, membres d'un grup criminal que es dedicava a cometre robatoris en domicilis a les comarques de la Catalunya Central.

En concret, han estat detinguts per tres robatoris amb força a domicilis, un robatori a l'interior d'un vehicle i un robatori violent, també per atemptar contra agents de l'autoritat en intentar atropellar a dos Mossos d'Esquadra, segons ha informat el cos de policia en un comunicat.

Investigats des de principis d'agost

Els Mossos investigaven els membres d'aquesta organització criminal des del dia 1 d'agost, va ser llavors quan van detectar l'activitat del grup en diferents comarques de la Catalunya Central, a més, també van poder esbrinar que es desplaçaven amb un tot terreny de lloguer.

Pocs dies més tard, entre l'1 i el 8 d'aquest mes, se'ls va poder identificar i acreditar la seva activitat criminal. A més, també es va aconseguir saber que el grup s'ubicava en un domicili de Badalona que utilitzaven com a magatzem, allà hi guardaven els objectes que anaven robant. Va ser precisament als voltants de la casa on van ser detinguts el passat 9 d'agost.

Alguns dels objectes robats pel grup criminal
Alguns dels objectes robats pel grup criminal | Mossos d'Esquadra

 

Robatoris a diferents comarques catalanes

Segons la investigació realitzada pels Mossos, els cinc homes havien robat a diferents llocs de Catalunya. Els tres robatoris amb força a domicilis els van fer a les localitats de Seva i Sant Julià de Vilatorta, a la comarca d'Osona, i a la urbanització de Pineda de Bages, a Sant Fruitós de Bages, de la comarca de Bages. En aquesta mateixa urbanització també van cometre un robatori violent.

Per últim, el robatori a l'interior d'un vehicle, concretament una furgoneta, va ser a Platja d'Aro, a la comarca del Baix Empordà. Tots aquests delictes es van fer entre els dies 1 i 8 d'agost. El que volien era cometre molts robatoris en poc temps per després marxar del país ràpidament, cosa que, finalment no va els va ser possible.

En l'escorcoll del pis de Badalona, el dia 9 d'agost, els agents van trobar objectes i indicis que els incriminaven en els robatoris, com joies, dispositius electrònics o roba. Els detinguts majors d'edat van passar a disposició judicial i el jutge de guàrdia de Badalona va decretar ingrés a presó per a ells.


Comentaris

envia el comentari