Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una detenció per part dels Mossos d'Esquadra

Desarticulat un grup criminal que havia segrestat un matrimoni de 72 anys de Sabadell per cobrar un deute

Els Mossos van detenir quatre homes, d'entre 18 i 33 anys, que després de passar a disposició judicial es troben ara en presó provisional

Una detenció per part dels Mossos d'Esquadra
Els Mossos han detingut quatre homes com a presumptes autors d'un delicte de segrest i un d'extorsió. | Catalunya Diari

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup criminal que havia segrestat un matrimoni de 72 anys de Sabadell amb l'objectiu de cobrar un deute contret per un negoci fallit. Els agents van detenir el 29 de maig quatre homes, amb edats d'entre 18 i 33 anys i nacionalitats espanyoles i italiana, com a presumptes autors d'un delicte de segrest i un d'extorsió.

Anteriorment havien detingut un altre home de nacionalitat colombiana pels mateixos fets. El segrest es va produir al gener a conseqüència d'un deute que havien generat amb un grup de persones napolitanes que haurien fet una inversió en un negoci d'adquisició de pedres precioses que va fer fallida el 2019. 

Els quatre detinguts en aquesta segona fase van passar a disposició judicial els dies 29 i 31 de maig i el jutge va decretar l'ingrés a presó provisional de tots quatre. L'operació continua oberta i no es descarten noves detencions.

Alliberament del matrimoni i primera detenció

Després d'un procés extorsionador que va culminar amb el segrest del matrimoni, la seva filla va denunciar els fets i la Unitat Central de Segrestos i Extorsions es va fer càrrec de la investigació. En una primera fase, al gener, es va aconseguir l'alliberament del matrimoni i la detenció amb ingrés a presó del que era encarregat dels ostatges.

Els investigadors van localitzar el pis al barri de Torre Romeu de la capital vallesana, on els raptors hi tenien retingut el matrimoni contra la seva voluntat. El grup feia servir aquest pis com a pis franc i tenien el matrimoni retingut mentre els obligaven a gestionar amb el seu entorn familiar l'obtenció de l'import que demanaven per al seu rescat.

La detenció del primer home, que va ingressar a presó al gener, va permetre obtenir indicis per identificar a la resta dels integrants del grup. Durant la investigació es van obtenir indicis de participació en el segrest i imatges del moment de l'assalt al domicili del matrimoni, on s'hi podia apreciar com els autors del segrest els sostreien el vehicle particular com a mesura per cobrar part de l'import exigit relacionat amb el deute.

Suport de la Guàrdia Civil per detenir un dels segrestadors a Granada

El decret de l'estat d'alarma va comportar la fugida d'un dels integrants del grup cap a Granada. Davant d'aquest canvi de residència i amb l'objectiu d'evitar que amb els canvis de fase dictats per les autoritats sanitàries l'investigat pogués fugir cap a Nàpols, els Mossos van sol·licitar el suport de la Guàrdia Civil per dur a terme el control de l'investigat en el dispositiu final de les detencions, entrades i escorcolls.

Així, la matinada del 29 de maig es va realitzar un dispositiu policial amb entrades simultànies a Sabadell, Castellar del Vallès, Badia del Vallès i Villanueva Mesía (Granada) que va finalitzar amb la detenció dels membres del grup. També es van recuperar els documents relacionats amb el negoci fallit que va motivar el segrest, a més d'aparells de telefonia i suports informàtics relacionats amb els fets, que els investigadors estudien.