IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Desarticulen una banda que pretenien introduir cocaïna de Panamà a Barcelona

Els delinqüents duien 33 quilos de cocaïna pura ocults en un carregament de calefactors d’aigua

Detinguts per la Guàrdia Civil per intentar entra cocaina a Barcelona
La Guàrdia Civil ha desarticulat part d'una banda dedicada a introduir cocaïna de Panamà pel Port de Barcelona | Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha informat d’una desarticulació que va tenir lloc el passat 23 de gener on es van embargar 33 quilos de cocaïna pura oculta en calefactors d’aigua al Port de Barcelona. Els agents han desarticulat la banda que els duia que formaven part d’una organització delictiva assentada a Alacant i que pretendrien introduir la droga a Barcelona des de Panamà.

Durant l’operació, anomenada BENESOL, nou persones han resultat detingudes, quatre de nacionalitat espanyola i cinc de nacionalitat colombiana. Se’ls ha acusat d’un delicte de tràfic de drogues i pertinença a organització criminal. A més, la Guàrdia Civil ha realitzat el registre en quatre domicilis, dels quals han extret una pistola detonadora, tres vehicles i 1.500 euros en metàl·lic.

Detinguts per la Guàrdia Civil per intentar entra cocaina a Barcelona
La Guàrdia Civil va trobar una càrrega de calefactors d'aigua que duia a l'interior 33 quilos de cocaïna | Guàrdia Civil

 

L’inici de la investigació

La Guàrdia Civil decidir iniciar la investigació després que un dels implicats robés en un habitatge. Els agents es van adonar que el lladre podria estar implicat també en la venda de substàncies estupefaents en diferents localitats del país, a més de mantenir relació amb un grup de nacionalitat colombiana dedicat al tràfic de drogues.

Durant la investigació els agents es van poder assabentar que la banda estava planejant introduir droga al Port de Barcelona oculta en un carregament de 80 calefactors d’aigua provinent de Panamà. El Servei Fiscal de la Guàrdia Civil del port va poder interceptar la càrrega amb 33 quilos de cocaïna pura.

Finalment, es van detenir els implicats, els quals ja havien estat sotmesos a una vigilància per perill de fuga. Es van practicar registres a domicilis, on es va torbar documentació relacionada amb la logística i sistema d’enviament de la droga des de Panamà. Es van detenir diverses persones a les ciutats d’Orihuela i Benferri, a Alacant. A més, els agents van poder recuperar gran part dels objectes robats en un habitatge, i gràcies al qual es va iniciar la investigació.


Comentaris

envia el comentari