Desarticulen a Blanes un grup especialitzat en estafes immobiliàries

Els membres del clan dels Nicolic es feien passar per empresaris i oferien imports més elevats del normal per comprar habitatges

Imatge d'arxiu de la Policia Nacional.
Imatge d'arxiu de la Policia Nacional. | CatalunyaDiari

La Policía Nacional ha desarticulat l'anomenat 'clan dels Nicolic', un grup criminal especialitzat en estafes milionàries immobiliàries després d'haver estat detinguts set integrants a la localitat de Blanes. 

 

Segons ha informat la policia espanyola, el clan desarticulat estava especialitzat en 'rip deal', una modalitat d'estafa en auge a causa del repunt del mercat immobiliari, pel qual els presumptes autors fingeixen ser empresaris interessats a adquirir un bé immoble pel que ofereixen pagar una major quantitat de diners, sempre que el venedor accedeixi a canviar-los bitllets d'elevat valor per altres d'una quantitat inferior.

 

Els set homes detinguts, assentats a Espanya i Itàlia encara que van arribar a cometre actes il·lícits en altres països de la Unió Europea com Alemanya i França, utilitzaven aquesta modalitat d'estafa ja que els bitllets lliurats eres facsímils.

Utilitzaven la violència si els enxampaven amb l'estafa

Segons la policia, quan les víctimes detectaven l'estafa a temps, els membres del clan dels Nicolic no dubtaven a utilitzar la violència per robar el botí. 

 

Cal destacar que a Espanya, els arrestats comptaven amb diversos immobles entre els que es troba un edifici de tres plantes a Blanes, dos luxosos habitatges a Castelldefels valorats en gairebé 2.000.000 d'euros, una empresa sense activitat comercial real aparent i dotze vehicles d'alta gamma.

 

En aquesta operació s'han intervingut 33.600 euros que portaven en el moment de la detenció, 60.000 euros en joies i 700.000 euros en bitllets facsímils de 500.

 

Aquesta investigació va començar al juny del any 2017 quan es va tenir coneixement de l'existència d'una organització d'origen serbi especialitzada en la realització d'estafes pel mètode del 'rip deal'.

 

Els agents van constatar que els investigats havien intentat una estafa de 300.000 euros si bé, després de ser descoberts per la víctima, va acabar en un robatori violent de 150.000 euros.


Comentaris

envia el comentari