Desarticulen un clan familiar que amagava sota la dutxa l'entrada a una plantació de marihuana

La família, que residia al Prat de Llobregat, havia excavat sota de l'immoble per ocultar el cultiu i manipulae el sistema elèctric per a dissimular els alts consums
Durant l'operatiu, es van requisar 1.025 plantes de marihuana | Ministeri de l'Interior

 

Un operatiu conjunt de la Guàrdia Civil, els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional ha desarticulat un clan familiar al Prat de Llobregat dedicat al tràfic de marihuana, el passat 19 de juny. Ells mateixos havien excavat sota de l'immoble per ocultar tota la plantació, i amagaven l'entrada sota un plat de dutxa. La investigació ha durat un total de cinc mesos. L'organització tenia vincles amb el narcotràfic internacional i tenia una estructura jerarquitzada i altament especialitzada. Un dels líders del clan s'havia presentat, fins i tot, a les eleccions municipals sota el paraigua d'una agrupació local.

 

Coordinació entre Mossos, Guàrdia Civil  i Policia Nacional

La investigació va tenir el seu origen en una informació de la Guàrdia Civil sobre un carregament de marihuana amb destí Holanda. El vehicle amb el qual estava previst fer l'enviament estava sent investigat pels Mossos d'Esquadra perquè sospitaven que s'utilitzava per al tràfic de drogues i el quan era d'un dels líders del clan. D'altra banda, la Policia Nacional tenia una investigació oberta al voltant del cercle de confiança del principal investigat.

 

Els tres cossos van posar en marxa un equip conjunt coordinats pel jutjat d'instrucció número 4 del Prat i van aconseguir determinar com s'estructurava i com funcionava el clan principal i la resta de persones que hi participaven. Les entrades i detencions es van portar a terme el 19 de juny, sis al barri de Sant Cosme del Prat i una a Abrera. Hi van actuar més de 200 agents dels Mossos i més d'un centenar d'efectius dels altres dos cossos policials.

 

9.900 euros i 1.025 plantes de marihuana

Els agents van intervenir tres armes curtes, una d'elles de calibre 45, dues simulades, 50 cartutxos de munició, un carregador de pistola, munició de guerra, una defensa elèctrica, una arma de foc llarga inutilitzada, 1.025 plantes de marihuana, 1.016 esqueixos, 24,8 quilos de cabdells, quatre vehicles, 9.900 euros, un comptador de bitllets i documentació diversa.

 

En un dels immobles registrats es va localitzar una plantació oculta en un soterrani que el clan expressament havia excavat a sota, ocultant l'entrada sota un plat de dutxa de més de 200 quilos de pes, i que s'accionava mecànicament. Havien reforçat l'estructura amb bigues, sense les preceptives mesures de seguretat i els permisos necessaris. Els detinguts també havien manipulat la xarxa general elèctrica per alimentar les plantacions, camuflant l'elevat consum elèctric i amb el corresponent risc d'incendi per sobrecàrrega.

 

Els detinguts són sis homes i una dona, dels quals sis són espanyols i un marroquí, d'entre 22 i 53 anys. Tots han estat acusats de delictes contra la salut pública, defraudació de fluid elèctric, tinença il·lícita d'armes i pertinença a grup criminal. La dona va ser detinguda perquè tenia una ordre d'ingrés a presó pendent.

 

També et pot interessar...