YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Desarticulen dues bandes que introduïen heroïna a Barcelona des de l'estranger

Amb aquesta investigació es donen per desmantellades les dues organitzacions criminals

Heroïna intervinguda per la Policia Nacional i la Guàrdia Civil
Heroïna intervinguda per la Policia Nacional i la Guàrdia Civil | CatalunyaDiari.cat

 

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil han desarticulat dues bandes dedicades al tràfic internacional d'heroïna que introduïen la droga a Barcelona a través de l'aeroport. Un dels destins era la seva venda en els narcopisos del Raval.

Hi ha 26 detinguts i s'han intervingut més de 70 quilos d'heroïna de gran puresa, així com 11,9 quilos de cocaïna. La investigació va començar en detectar que hi havia un important increment en els intents d'introduir heroïna a través del Prat en els últims dos anys. Els agents van intervenir diferents quantitats d'aquesta droga. Els dos cossos policials van fusionar les investigacions en adonar-se de certes coincidències i van concloure que hi havia dues organitzacions independents establertes a Barcelona. Els caps eren de nacionalitat pakistanesa.

Els dos grups tenien el modus operandi similar

El modus operandi dels dos grups era bastant similar, ja que utilitzaven persones pakistaneses que captaven prèviament perquè viatgessin a Barcelona amb la droga amagada a la maleta. Una de les organitzacions, la de major potencial operatiu, estava perfectament estructurada en tres cèl·lules diferenciades amb unes competències molt definides: una per captar el personal, una altra per al tràfic internacional d'heroïna i la tercera, per a la cocaïna.
 

Tres fases de feina policial

La feina policial va tenir tres fases. Entre agost del 2017 i març del 2018 es van detenir tres persones que intentaven introduir més de 19 quilos d'heroïna oculta en els seus equipatges als aeroports de Madrid i Barcelona, així com dos membres de la banda que s'ocupaven de captar missatgers, un dels quals era el cap de l'organització. En la segona fase, entre agost del 2018 i gener del 2019 es van detenir dos ciutadans espanyols i un pakistanès a l'aeroport de Barcelona amb l'arribada d'un vol procedent de Dubai i que havia fet escala a Zuric. Portaven 24 quilos d'heroïna amagada a les maletes.
 
L'autor dels dispars va acabar entregant-se després d'haver-se atrinxerat
La Policia Nacional intervé en la investigació per desarticular les dues bandes | CatalunyaDiari.cat

 

Gràcies a l'intercanvi d'informació dels investigadors amb les policies d'altres països es va detenir a l'aeroport de Praga una altra persona, amb més de 6 quilos d'heroïna. Dies després es va produir un registre domiciliari a Barcelona amb dues detencions de persones que s'encarregaven de l'organització dels viatges que feien els missatges. Es va intervenir material divers i substàncies per fer el tall de l'heroïna, una pistola simulada i una tasser.

Heroïna intervinguda per la Policia Nacional i la Guàrdia Civil
Heroïna intervinguda per la Policia Nacional i la Guàrdia Civil | CatalunyaDiari.cat

Al gener, la policia holandesa va detenir a l'aeroport de Schiphol una ciutadana espanyola que amagava 15 quilos d'heroïna. També va detenir un pakistanès que tenia com a missió rebre aquesta droga. En paral·lel, un operatiu va permetre detenir 8 membres de l'organització a Madrid i Barcelona, interceptant 6 quilos a una altra persona captada per la banda. I ja en la tercera fase, entre gener i abril del 2019, la policia boliviana va detectar a l'aeroport de Viru Viru (Santa Cruz) un paquet amb més de 10 quilos de cocaïna amagat en cartutxos de tinta d'impressora que tenia com a destí final Espanya. A Madrid es van detenir quatre membres que havien de rebre els paquets.

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari