Desarticulen una organització criminal que va assaltar el domicili d'un empresari de Salou

El grup va intentar robar en el domicili dos diesconsecutius | Els lladres actuaven per tot l'Estat espanyol

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup criminal especialitzat a realitzar robatoris violents a domicilis. En aquest cas, la policia catalana va començar la investigació el 25 de setembre de 2018, quan van tenir coneixement que s'havia produït un intent de robatori en el domicili d'un empresari de Salou. En total, vuit persones van ser arrestades i, tots ells, van passar a disposició judicial i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions. De moment, s'han detingut a vuit persones, un a Molins de Rei, dos a Martorell, un a Barcelona, dos a Rubí, un a Badalona i un altre a Reus. Tots els arrestats van passar a disposició judicial el 2 de febrer i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Assalt Salou
Els Mossos detenen vuit membres d'una organització criminal que van assaltar el domicili d'un empresari de Salou | Mossos

Detinguts vuit membres d'una organització criminal

L'operatiu policial muntat pels Mossos d'Esquadra ha permès detenir vuit persones, set homes i una dona, de nacionalitat russa en un cas i espanyola pel que fa a la resta, d'edats entre els 21 i els 44 anys, a les quals se les considera autores de l'assalt al domicili d'un empresari de Salou.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

La investigació va començar quan es va intentar robar a aquesta persona. En aquest sentit, cinc homes el van abordar i agredir mentre tornava a casa, però finalment no van poder consumar el robatori per culpa del gos de la víctima i van haver de fugir. A més, segons les investigacions policials, aquestes cinc persones serien membres d'una organització criminal especialitzada en robatoris violents i ho haurien intentat amb la mateixa persona, el dia abans. En aquest cas, no van poder realitzar l'assalt, per la presència de testimonis.

Assalt empresari de Salou
Els lladres tenien una gran mobilitat per tot l'Estat espanyol i un ampli ventall delictiu tot i que s'havien especialitzat en els robatoris violents | Mossos

 

Utilitzaven vehicles sostrets prèviament

L'organització tenia una gran capacitat de mobilitat i un ampli ventall d'activitats delictives. En total, la banda criminal estava formada per setze persones i presentava una distribució molt marcada dels rols delictius. El líder i la seva mà dreta, participaven materialment en els robatoris i la resta de subordinats que actuaven seguint les seves ordres. Els investigadors van confirmar que els autors de l'assalt havien estat vigilant i seguint la víctima dies abans i, així, van aconseguir informació de les rutines de l'empresari. 

Per cometre els delictes, utilitzaven vehicles robats o a noms de tercers, ja que un membre de l'organització criminal treballava en un taller i els facilitava els vehicles que els propietaris li havien lliurat per posar-los a la venda. 

Entre els dies 19 i 20 de febrer es va establir un dispositiu policial que va permetre detenir vuit integrants de l'organització. Un a Molins de Rei, dos a Martorell, un a Barcelona, dos a Rubí, un a Badalona i un altre a Reus. Els arrestats van passar a disposició judicial i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.


Comentaris

envia el comentari