Desarticulen una banda que es feia passar pels Mossos i robava a turistes

Quan preveien menys afluència de turistes en les carreteres buscaven a víctimes en zones properes a hotels de la ciutat de Barcelona

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat una organització criminal de falsos policies que robava a turistes en autopistes simulant identificacions o controls policials per sostreure diners, joies i objectes de valors. L'operació ha permès detenir a vuit persones a Catalunya i València, i entre els detinguts estan els principals caps de l'organització, ha informat la policia catalana aquest dimecres en un comunicat.

  

  

Als integrants del grup, principalment d'origen iranià i pakistanès, se'ls atribueix la participació en un total de 40 robatoris en diferents punts de Catalunya. Els fets es remunten al mes d'agost, quan els Mossos van detectar un augment de robatoris a turistes per part persones que prèviament s'havien acreditat com a policies. Les indagacions van permetre establir que gran part dels robatoris eren comesos per un mateix grup, que sempre seguia un mateix mètode: dos o tres supòsits policies paraven a les víctimes simulant controls, aprofitaven descuits per realitzar els robatoris i quan havien aconseguit l'objectiu marxaven ràpidament amb cotxe. Robaven principalment en vies ràpides de la comarca barcelonina del Vallès Oriental, per on circulen habitualment molts cotxes estrangers, i sempre evitaven les hores de màxima concentració de vehicles per tenir garantida una ràpida fugida després del robatori.

Quan preveien menys afluència de turistes en les carreteres buscaven a víctimes en zones properes a hotels de la ciutat de Barcelona o de l'Aeroport de Barcelona-El Prat. Els guanys que aconseguien dels diferents robatoris eren repartits d'acord a les condicions establertes anteriorment pels caps i els homes forts de l'organització.

L'1 de desembre es va realitzar una entrada i registre en cinc domicilis de Badalona (Barcelona), es va detenir a sis membres de l'organització —entre ells els principals caps del grup— i es van intervenir cinc vehicles, 5.000 euros en metàl·lic, bitllets i divises de diversos països, joies, rellotges de luxe i aparells electrònics.

A més, el mateix dia es va detenir a dos membres més de la xarxa a València, en col·laboració amb la Policia Nacional. Als detinguts, sis homes, una dona i un menor, de nacionalitat iraniana i pakistanesa, també se'ls considera autors dels delictes de falsificació documental, usurpació de funció pública i pertinença a organització criminal. Tots els adults van ingressar a la presó per ordre del Jutjat d'Instrucció 4 de Mollet del Vallès i el menor va passar a la disposició de la Fiscalia, que va decretar l'internament en un centre de menors.


Comentaris

envia el comentari