Desarticulen una organització criminal que es dedicava a robar de forma violenta en joieries de Catalunya i Madrid

La Policia Nacional i els Mossos d’Esquadra han detingut deu persones

La Policia Nacional i els Mossos d’Esquadra han treballat conjuntament per desarticular una organització criminal que es dedicava a robar de forma violenta en joieries de Catalunya i de Madrid. Durant l’operació s’han detingut deu persones considerades autores materials de cinc atracaments —dos atracaments que van aconseguir el seu objectiu, i dos en grau de temptativa a Barcelona i un cinquè a Madrid, que no van aconseguir el seu objectiu. El líder de l’organització va participar en l’assalt a un furgó blindat en un centre comercial madrileny el 2007, on els lladres van robar més de 300.000 euros en efectiu.
Les investigacions van començar després de diversos atracaments a la província de Barcelona. D’aquesta forma, els investigadors van concloure que els atracaments els havia fet el mateix grup de persones que pertanyien a la mateixa organització criminal d’origen argentí que feia estances curtes a Espanya, aproximadament d’uns tres mesos, amb l’única intenció de robar a joieries, bancs i furgons blindats. A més, la investigació va permetre identificar l’encarregat de logística i suport del grup, i determinar que des de principis del mes de febrer s’havien desplaçat a la Comunitat de Madrid per continuar duent a terme accions delictives.
Un dels vuit detinguts | Policia Nacional

Per aquesta raó, la Policia Nacional i els Mossos d’Esquadra van establir una investigació conjunta que va permetre localitzar els integrants del grup a la localitat madrilenya de Navas del Rey. Mentre eren a Madrid, els membres del grup es van centrar a preparar actes previs per fer els atracaments. A més, van intentar materialitzar un atracament en una joieria de Fuenlabrada, però van fugir ràpidament perquè la propietària va poder alertar la policia. Després d’estar a punt d'atrapar-los, els integrants del grup van abandonar el domicili de Navas del Rey per evitar que la policia els descobrís i van decidir marxar a l’Hospitalet de Llobregat, on una part del grup volia retornar al seu país d’origen.

El 23 de febrer es va posar en marxa un operatiu on es van fer entrades i registres en dos domicilis de l’organització: una casa situada a Esplugues de Llobregat i l’altra a l’Hospitalet de Llobregat. Durant el dispositiu es van detenir deu persones d’edats entre els 29 i els 59 anys, vuit d’ells de nacionalitat argentina, un de nacionalitat peruana i una altra equatoriana. Els agents van confiscar dotze telèfons mòbils, 1.000 euros en efectiu, una arma detonadora, brides per lligar els joiers, una destral, documentació falsificada i altres elements que utilitzaven per robar. A més, s’han pogut recuperar cinc motocicletes que havien estat utilitzades pels atracaments. Als detinguts se’ls acusa de cinc robatoris, dos realitzats completament i dos en grau de temptativa a Barcelona i un cinquè a Madrid també amb grau de temptativa. Els arrestats van passar a disposició judicial el 25 de febrer i vuit d’ells han acabat a la presó.

Els objectes sostrets a la banda criminal | Policia Nacional

Comentaris

envia el comentari