Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un comboi del servei de Rodalies de Catalunya.

Descarrila un tren de Rodalies sense passatgers en un punt clau pels serveis regionals

L'accident es va produir prop de l'estació de Gavà, al Baix Llobregat, quan un comboi intentava fer una maniobra per canviar l'agulla i va sortir dels rails | S'han vist afectades sis línies de Rodalies

Incidència aquest diumenge a la tarda a la xarxa de Rodalies. Un tren que circulava sense passatgers va descarrilar cap al vespre –vora les 20.50 hores– prop de l'estació de Gavà, al Baix Llobregat, en un punt crític de la circulació regional dels combois. L'accident es va produir quan el comboi intentava fer una maniobra per canviar l'agulla. Just en aquell moment, el tren va sortir dels rails.

No hi va haver ferits, però sí que es va haver de tallar la circulació en ambdós sentits de les línies que passen pel municipi, cosa que n'ha afectat un total de sis fins ben entrada la matinada. Mentrestant, tècnics de Renfe desplaçats al lloc dels fets treballaven per tornar el comboi als carrils.

L'R2 i totes les línies regionals del Sud, afectades

Per culpa de l'incident, l'R2 no circulava aquest diumenge a la nit entre Gavà i Castelldefels. I en paral·lel, tots els serveis regionals que uneixen Barcelona amb la demarcació de Tarragona s'han vist afectats: l'R13 que arriba fins a Lleida passant per Valls, l'R14 que passa per Tarragona i també arriba a Ponent; l'R15, amb destinació a Riba-roja d'Ebre; l'R16, que arriba a Ulldecona, i l'R17, que transporta visitants fins al Port Aventura. 

Protecció Civil va activar la prealerta del Pla per emergències en el transport de viatgers per ferrocarril (Ferrocat) durant prop d'una hora. Mentrestant, es va intentar oferir un servei alternatiu per carretera entre Gavà i Castelldefels i es van desviar per Vilafranca del Penedès els trens de mitjana i llarga distància que circulen per la costa. A dos quarts de quatre de la matinada ja es va restablir la circulació i aquest dilluns s'ofereix el servei amb normalitat.

Aquesta mateixa setmana l'R15 va patir una altra incidència

Fa tot just uns dies, el dijous dia 8, una de les línies ferroviàries afectades per l'incident de diumenge també va patir una incidència. Es tracta de la línia R15, on hi va haver problemes amb les instal·lacions de subministrament elèctric, que van impedir la circulació dels combois.

En concret, el problema el patia Adif i la circulació es va interrompre entre els Guiamets i Pradell de la Teixeta. La solució va ser un servei alternatiu per carretera fins a Reus i Tarragona, que va ajudar a pal·liar les conseqüències de l'aturada. Tot i això, donada la  baixa freqüència de trens que circulen pel sud de Catalunya, tan sols es va veure afectat un comboi, el que sortia de Móra la Nova a les 6.43 hores del matí, amb arribada a l'Estació de França de Barcelona a les 9.25 hores.