Descobreixen 3.406 plantes de marihuana en una nau de Figueres, a l’Alt Empordà

Dos agents de paisà van abordar un home el passat diumenge, 4 de març, que presentava un comportament sospitós

Imatge de la plantació intervinguda en una nau de Figueres
Imatge de la plantació intervinguda en una nau de Figueres | Mossos d'Esquadra

Espectacular troballa dels Mossos d’Esquadra mentre inspeccionaven ahir una nau a Figueres. El cos policial català va desmantellar un cultiu d’interior conformat per un total  de 3.406 plantes de marihuana.

Instants després de la intervenció, els Mossos van procedir amb la detenció d’un home, de 38 anys, i a qui consideren responsable de la plantació com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública.

Què van trobar els agents dins la planta?

No va ser una troballa escassa. Els agents dels Mossos desplaçats a l’espai on hi havia la brutal plantació, van localitzar la plantació de marihuana distribuïda entre diversos espais interiors i un pati exterior.

Entre els habituals estris per al tractament del producte, els Mossos van localitzar: 259 focus, 46 ventiladors, 10 filtres extractors, 267 transformadors, 6 aparells d'aire condicionat i 21 filtres, entre d'altres.

L’eficàcia d’una patrulla de paisà

Va ser una patrulla ‘d’incògnit’ qui va rebre els primers incidís del delicte. Els fets, en aquest context, es van encetar el passat diumenge, 4 de març, quan van veure un home que intentava obrir la porta d’una nau industrial del carrer Progrés de «manera sospitosa».

Imatges del seguiment dels Mossos d'Esquadra al partit Nàstic - Saragossa
Els Mossos d'Esquadra en una imatge d'arxiu | catalunyadiari.cat

 

En intervenir i preguntar a l’home què hi feia en aquell espai, aquest els va respondre —visiblement nerviós— que hi guardava bicicletes i eines.

Els Mossos van accedir ràpidament al local i s’hi van trobar una nau de 3.000 metres quadrats, amb sacs de terra, muntatges d'aparells elèctrics i conductes d'aire. Davant la sospita, els agents van accedir a la planta alta de la nau on ban trobar gairebé 3.500 plantes de marihuana.

Imatge lateral de les plantes
Imatge lateral de les plantes | Mossos d'Esquadra

 


Finalment, fonts dels Mossos d’Esquadra han explicat que el detingut, de nacionalitat espanyola i veí del Far d'Empordà, passarà aviat a disposició judicial.


Comentaris

envia el comentari