rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Desimputat un agent dels Mossos del Bages que va demanar explicacions a la Guàrdia Civil per les càrregues de l'1-O

Van imputar-li un delicte de desobediència però el cap del dispostiu de la Guàrdia Civil ha canviat la versió davant del jutge | També s'ha desimputat al pallasso Pesarrodona

 

El jutge que instrueix les causes contra el regidor amb nas de pallasso de Sant Joan de Vilatorrada, Jordi Pesarrodona, ha arxivat la causa per un presumpte delicte d'odi contra ell i també per un presumpte delicte de desobediència amb el qual havia imputat un comandament de la comissaria comarcal del Bages dels Mossos. Les diligències prèvies comptaven amb l'atestat i la versió de la Guàrdia Civil de l'1 d'octubre però durant les declracions davant del jutge s'ha decidit arxivar les dues causes.

 

Canvi de versió, arxiu del cas

El relat que van fer els operatius i el cap del dispositiu de la Guàrdia Civil a l'institut Joncadella han servit per poder arxivar les causes contra el regidor Pesarrodona i també per aquest agent, cap de Seguretat Ciutadana de l'ABP Bages. El regidor, de professió clown, estava acusat dels delictes d'odi i de resistència, dos delictes que el jutge va arxivar després de la declaració del responsable de les càrregues aquell diumenge 1 d'octubre. Davant del magistrat l'agent de la Guàrdia Civil va acceptar que el regidor no s'havia mostrat violent contra la policia.

El mosso, també desimputat

El tinent de la Guàrdia Civil que va declarar davant del jutge va explicar que el mosso d'esquadra no va «desobeir», tal com havien fet constar en un primer moment en l'atestat policial. Segons la Guàrdia Civil, l'agent només va demanar explicacions per les càrregues de l'Institut Armat i ho va fer en un «to de veu més alt del compte». Amb el canvi de versió, el jutge que porta el cas ha decidit també retirar la imputació a l'agent de la policia de la Generalitat.

 

Càrregues per entrar en un punt de votació l'1-O

Un grup de persones s'havien instal·lat a la porta d'entrada de l'institut Joncadella d'aquest municipi del Bages per protegir el punt de votació del referèndum i evitar l'entrada de la Guàrdia Civil. Agents antiavalots de la policia espanyola van intentar entrar per la força al centre, però finalment, i tal com també va explicar davant del jutge el tinent de la Guàrdia Civil, finalment van marxar.