YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Ara mateix: Desallotjament de sis famílies amb menors a Barcelona

El jutjat havia aturat inicialment el desnonament en aplicació del decret de l'habitatge

Els Mossos desallotjant el bloc Llavors de Barcelona el 3 de març de 2020
El jutjat havia aturat inicialment el desnonament en aplicació del decret de l'habitatge| Catalunya Diari

Els Mossos d'Esquadra desallotgen aquest dimarts per ordre judicial el Bloc Llavors al carrer Lleida de Barcelona, propietat del fons Vauras. Diversos grups d'activistes, com el Sindicat del barri del Poble-sec o el de l'Habitatge del Raval, han fet una crida a mobilitzar-se per evitar l'execució, ja que tot i que els antiavalots ja s'han desplegat, encara no ha arribat la comitiva judicial.

Sis famílies amb menors

«Necessitem tota la força», demanen. Al bloc viuen sis famílies amb menors i l'Ajuntament de Barcelona fa setmanes que insisteix que la propietat els ha de fer una oferta de lloguer social d'acord amb el decret de l'habitatge. El jutjat havia aturat inicialment el desnonament en aplicació del decret, però finalment va dictar desnonament amb data oberta.

Més d'una desena de furgonetes dels Mossos estan aparcades a la zona, que ha quedat acordonada.

Com que no hi ha hagut oferta de lloguer social, el consistori prepara els corresponents expedients sancionadors, que poden arribar als 90.000 euros i fins i tot a l'expropiació. Les sis famílies que viuen al bloc ho fan des del juliol del 2017, i s'han enfrontat a cinc intents de desnonament. L'últim és el que es va aturar al gener en aplicació del decret de l'habitatge. Al febrer, però, la mateixa jutgessa va dictar una nova ordre de desnonament, aquesta amb data oberta entre el 26 de febrer i l'11 de març.

A partir de llavors, els activistes van iniciar una campanya amb concerts i activitats per garantir la presència de gent a l'edifici i impedir el desnonament. El Sindicat de Barri del Poble-sec i les famílies del Bloc Llavors han demanat mesures cautelars al comitè de Drets Econòmics, Socials i Culturals de l’ONU. També han enviat una carta a Leilani Farha, la relatora de l’ONU en matèria d’habitatge.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari