Desmantellen dues plantacions de marihuana en cases ocupades de Sant Cugat

La Guàrdia Civil va intervenir 7.454 kg d'aquesta droga a Catalunya el 2018

La Guàrdia Civil ha desmantellat dues grans plantacions de marihuana al Vallès | CatalunyaDiari.cat

La Guàrdia Civil ha desmantellat dues plantacions a l'interior d'habitatges ocupats de Sant Cugat del Vallès amb la intervenció de 126 plantes grans i 4,8 kg de marihuana processada. Com a resultat de la intervenció la Guàrdia Civil de Premià de Mar ha detingut una persona de nacionalitat russa i n'ha investigat nou més de nacionalitat espanyola i italiana.

La investigació va començar a finals de gener davant la sospita d'una plantació en un conjunt de cases de Sant Cugat del Vallès, i el 7 de febrer els agents van fer quatre registres simultanis als domicilis i van trobar les dues plantacions. En aquestes operacions van intervenir 126 plantes grans, 149 esqueixos, 4,8 kg de marihuana processada, 0,4 kg d'haixix, un kg d'MDMA i material pel cultiu i assecat de les fulles. Aquesta organització criminal ocupava els habitatges i consumia l'aigua i l'electricitat directament de l'escomesa general de manera il·legal. Els cables del subministrament elèctric que creuaven un terreny forestal representaven un greu risc per la zona, segons la Guàrdia Civil exposa en un comunicat. 

  

  

La detenció i les investigacions s'han fet en considerar a les persones presumptes autors dels delictes de tràfic de drogues i frau elèctric. A l'operació hi han col·laborat agents de la Policia Local de Sant Cugat del Vallès, a més dels agents de la Guàrdia Civil de Premià de Mar.

La Guàrdia Civil va desmantellar 30 plantacions a Catalunya el 2018

  

El 2018 la Guàrdia Civil va intervenir 7.454 kg de marihuana preparada per vendre a través de 186 actuacions a Catalunya el 2018 segons el balanç que han fet públic en un comunicat. A les actuacions també han intervingut 21.308 plantes en diversos estats de creixement i han detingut 121 persones i n'han investigat 18. En la majoria dels casos se'ls acusa de delictes contra la salut pública i frau elèctric i alguns també de pertànyer a organitzacions criminals.

  

  

L'any passat la Guàrdia Civil va desmantellar 30 plantacions dins d'edificis a Catalunya i 9 plantacions exteriors. Entre les intervencions també hi ha la intervenció d'aquesta droga processada en aeroports i a La Jonquera, en persones que la volien transportar amagada en el seu equipatge o en el cotxe.


Comentaris

envia el comentari